Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kievliler kötü yolları protesto etti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki otomobil kullanıcıları kötü ve bozulan yollardan dolayı, kırılan araba parçalarından UKRAVTODOR müdürlüğü önünde barikat kurdu.

Çok sayıda öfkeli şoför yolların kullanılamaz hale gelmesine dikkat çekmek için eyleme katıldı. Mitinge katılanlar aynı zamanda bir dilekçe yazıp imza topladı ve Ukravtodor’a, Trafik polisi İdaresine, Kiev belediyesine verdi.

Mitinge katılanların en önemli talepleri: kötü yolların tamir edilmesi, yol tamiri çalışmaların planın açıklanmasını istedi.

Taleplerin yerine getirilmediği takdirde yolların kötü durumdan dolayı kullanılamaz hale gelen ve ya bozulan araba sahipleri yetkilileri toplu halde mahkemeye vereceklerini açıkladı.

Protesto etkinliğin fikri sosyal medyada oluştu ve organizatörleri ‘Ukravtodor’dan nefret ediyorum’ adlı bir grup oluşturdu. Grup birkaç gün içinde 3000 üyesini toplayınca işin ciddiyeti ortaya çıkmaya başladı ve ülkenin Başbakanı Nikolay Azarov bile gruba yazı yazarak tepki verdi.

Nefretin yapıcı olmayan bir duygu olduğuna dikkat çeken Başbakan Azarov, eylemcilerden tamire ihtiyaç duyulan yolların listesini yazmasını istedi.

Daha önce ise Kiev Belediye Başkanı tarafından başkent yolların yüzde 85’inin çok fazla yıprandığı yönünde açıklama yapmıştı.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]