Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Pakistan’a tank motoru ve yedek parçası satacak

Ukrayna’nın, Pakistan’a 50 milyon dolar tutarında 110 adet tank motoru ve tank yedek parçası satacağı bildirildi.
Geçtiğimiz günlerde imzalanan sözleşmenin süresinin 4 yıllık olduğunu ve tank motorlarının Ukrayna’nın doğusundaki Harkiv Bölgesi’nde bulunan Malışev fabrikasında üretileceği açıklandı.

Abu Dabi’de IDEX-2013 adlı fuarda katılan Ukrayna Devlet Şirketi ‘UKRSPETSEKSPORT’’un Genel Müdür Yardımcısı Vadim Kojevnikov; “Harkiv üretimi tank motorları ve yedek parçalar modern tankların üretildiği ülkelerde de kullanılıyor. Ukrayna’dan hâlihazırda bu tarz teslimatları Çin ve Pakistan’a gerçekleştiriyoruz. Pakistan ile daha önce de işbirliği yaptık. El-Halid isimli tanklar için 300 adet motor ve yedek parça teslim etmiştik” dedi.

Orta Doğu ülkeleriyle görüşmeler yaptıkları belirten Vadim Kojevnikov, ‘UKRSPETSEKSPORT’’ şirketinin birkaç yeni silah anlaşması imzalayacağı konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Ukrayna malı tank motorların önde gelen dünya üreticiler ile rekabet edebildiğini belirten Kojevnikov; “Bizler şu anda Alman üreticilerle direkt rekabet edebilen bir şirket olma yolundayız. Çünkü bizim ürettiğimiz tank motorları teknik özellikler bakımından Alman malından daha kötü değil ama fiyat konusunda çok daha ucuz. Bizim amacımız avantajlarımızı kullanmak ve uluslararası pazarda hak ettiğimiz yerini almak.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]