Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[video ve foto] Timoşenko’nun mahkemesi Karadenizli berberi mağdur etti (ÖZEL)

İktidarı döneminde Rusya’ya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle uzun zamandan beri tutuklu yargılanan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun davasının görüldüğü mahkemenin binasına kuaför salonu açan Karadenizli berber mağdur oldu.

Yaşadıklarını Cihan Haber Ajansı’na özel anlatan Adem Albayrak; “Benim işyerimin mahkemenin tam yanında olması buraya gelmek isteyenleri çok mağdur etti. Müşterilerim polis kordonu aşıp içeriye giremiyor. Çoğu zaman ben de giremiyorum. Sorun çıkartıyorlar. Hem Türk vatandaşı olmamız hem de burada bir siyasetçinin yargılanması bizi fazlasıyla mağdur etti. İnşallah bir an önce mahkeme biter diye bekliyoruz. Gördüğünüz gibi pek fazla müşterim yok. Olan müşterim ile de diyalog kuramıyoruz. Halen açılış yapamadık. Böyle bekliyoruz bakalım hayırlısı ne olacak” dedi.

Yaklaşık bir senedir Ukrayna’da olan ve Ukrayna’dan evlenen Adem Albayrak’ın bir de çocuğu var.

Kuaför salonlarının Kiev’in en merkezi caddesi üzerinde yer aldığını belirten Albayrak salonu açması akabinde mahkemenin başlamasını; “Yer iyi ama zamanlama kötü oldu” şeklinde değerlendirdi.

Müşteri olmadığı zamanlarda mahkeme önünde yaşananları fotoğraflayan kuaför Albayrak; “Yapacak bir şey yok artık olayları takip ediyorum. Belki oradan kendimize bir pay çıkartırız” diye konuştu.

TİMOŞENKO’YU YARGILAYAN HÂKİM MÜŞTERİSİ
Mahkemenin başlaması ile birlikte müşteri yapısının değiştiğini ifade eden Albayrak çok sayıda milletvekili ve siyasetçinin saçını kestiğini anlattı. Timoşenko’nun davasına bakan hâkimi de tıraş eden Albayrak yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Bir defa geldi tıraş oldu bana. Sevdi bizi. Ona mağduriyetimizi ilettik ama bilmiyorum ne derece faydası olur. Çok iyi bir Rusçam yok ama Türk olduğumuzu söyledik. İşte açtık burayı müşteriyi alamıyoruz değil müşteriyi kendimiz de giremiyoruz dedik. O da ‘siz biraz daha mağdur olacaksınız. Öyle gözüküyor’ dedi. Zaten çok bir muhabbetimiz olmadı ciddi birisiydi”

Mahkemenin bitmesini dört gözle bekleyen kuaför Albayrak, kuaför salonunun çok merkezi bir yerde olmasına rağmen inanılmaz bir mağduriyet yaşadığını söyledi.

Şehrin en işlek caddesi Hreşçatik üzerindeki Peçersk Mahkemesi’nin bulunduğu avludaki binanın ikinci katındaki salona Cihan muhabiri de polis kordonunu basın kartıyla aşarak geçti.

Timoşenko’nun yargılanmasına dosyaların incelenmesi için bir müddet ara verildi. Fakat polis kordonu kaldırılmadı olay yerinde eylemcilerde aralıksız eylemlerini sürdürüyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Salon Adem hakkında daha fazla bilgi için: http://salonadem.com.ua/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hreşçatik caddesi
Polis kordonu
Polisi ikna etmeye çalışan birisi
Geçemeyen vatandaşın dönüp gitmesi
Berber Albayrak’ın tıraş anı
Usturalar
Türkiye ve Ukrayna bayrağı
Albayrak’ın açıklamaları (1)
Çalışma görüntüleri
Sakal tıraşı
Albayrak’ın açıklamaları (2)
Timoşenko yanlılarının eylemlerinden görüntüler
Albayrak’ın açıklamaları (3)
Timoşenko’nun mahkemesinden görüntüler
Davaya bakan hâkim
Albayrak’ın açıklamaları (4)
Timoşenko yanlılarının eylemleri
Polis kordonu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]