Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna için Okitsu cinsi mandalinanın kesimine başlanıldı

Hatay’ın Erzin İlçesinde yetişen ve erkenci ürün olarak bilinen Okitsu cinsi mandalinanın kesimine başlanıldı. İlk ürünler Ukrayna’ya da gelecek.

Birçok ilde yetişmesine rağmen İlçenin coğrafi konumu sebebi ile dünyada da ve Türkiye’de ilk önce Erzin’de olgunlaşan mandalinanın kilogramı dalında 70 ila 80 kuruşa satıldı. Üreticiler, Akdeniz’in güneyinde bulunan ilçenin güneş ışığından daha çok faydalandığını bunun da erkenci olarak bilinen ana vatanı Japonya olan Okitsu cinsi mandalinanın Erzin’de daha erken yetişmesini sağladığını belirttiler.

Dış kabuğunun yeşil olmasına rağmen bol sulu ve lezzetiyle tüketicinin ilgisini çekiyor.

Çiftçiler tarafından büyük bir özenle yetiştirilen mandalinanın erken olgunlaştığını ve lezzetinin de çok güzel olduğunu ifade eden bölgenin tanınmış komisyoncularından Musa Baş ise ”Narenciye yetiştiricileri erken olgunlaşan Okitsu cinsi mandalina ile ihracata yönelik yetiştiricilik yapıyor. Rusya, Ukrayna, Romanya gibi ülkeler tarafından tercih edilen mandalina sayesinde üreticilerimizin, bu yıl emeklerinin karşılığını alacağına inanıyoruz. Hasadına başlanan mandalinalarımız daha dalındayken ihracatçı firmalar tarafından alınıyor ”dedi.

Abdurrahman Karakılıç – Hatay – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]