Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yunus Erdoğdu

Ukraynalı kızlar ve Türkiyeli oğlanlar…

Savarona'ya fuhuş baskını ve düşündürdükleri...

Vladimir, eşi Olga’nın elini sıkı sıkı tutuyordu. Bir çocuk bekliyorlardı. Hamileliğin son günleri olduğu için ikisi de çok heyecanlıydı. Tek temennileri çocuklarını sağ salim dünyaya getirmekti. Dokuz ayı aşan sabırlı bekleyiş, Olga’nın “Bebek geliyor” nidalarıyla yerini başka bir telaşa bırakmıştı.

Vladimir, eksi otuzlara varan soğukta koşa koşa ebenin evinin yolunu tuttu. Zor geçen doğum sırasında eşi Olga’yı kaybetti; ama küçük kızı sağlıklı olarak dünyaya gelmişti. Adını Natalya koydu.

1990’larda yeni bağımsız olan genç Ukrayna’nın yokluklar içerisindeki küçük bir köyünde dünya gelen ve zor hayat şartlarında serpilip güzelleşen Natalya, güzel oldukları kadar da saf olan dünyaca ünlü Ukraynalı kızlardan sadece bir tanesiydi.

Zor şartlarda büyüyen bu kızların, gençliğinin baharındaki her kız gibi hayalleri vardı. Tıpkı işsiz babasıyla öksüz büyüyen Natalya’nın da olduğu gibi… Tıpkı her genç kız gibi, Natalya da ana baba kuzusuydu…

Ancak zor şartların yetiştirdiği bu kızları, büyüdüklerinde bekleyen bir tehlike daha vardı…Bu “kuzular”, kendisini elde etmek için her türlü yalanı söylemeye çekinmeyen, sözüm ona delikanlı, aslında yalancı bir Türk oğlanına gönlünü kaptırıyor, diğeri bir başka maskeli kurdun pençesine düşüyor, kimisi bir pırlanta taşa vuruluyor, kimisi ise tozpembe hayallere, kimisi bir kürke aldanıyordu..

Daha on beşindeki Natalya da mankenlik ajansı vasıtasıyla, Türkiye’ye getirilmiş, pasaportuna el konulmuş, tecavüz edilmiş, dövülmüş ve neticesinde seks kölesi olmuş binlerce kızdan bir tanesi olmuştu.

Natalya’yı, bir kısım Türk oğlanları yakından tanır; ama kimlik adı ile değil babasının dediği gibi kısaca “Nataşa” olarak bilirler.

Bu kızların çirkin emellerine alet edenler gerçekten doğru sözler söylese idi o kızlar iş sahibi ya da mutlu bir yuvada anne olacaktı.

Dahası, Antalya’da Atatürk’ün yatı olarak bilinen Savarona Yatı’na düzenlenen fuhuş operasyonunda 18 yaşından küçük Ukraynalı kızlardan birisi de eksik olacaktı.

Yeri değil ama Savorana da bende bir sürü çağrışıma neden olmuştu. Atatürkçü olup da Ata’mızın miraslarına sahip çıkamayanlar mı desem? Baba ya da anne olup da kızına ya da oğluna sahip çıkamayanlar mı? Parası olup da on binlerce doları bir gecede namussuzca yiyip o parayla insanlığın dertlerine sahip çıkamayanlar mı?

Ben bu yazıyı yazdığım sırada da (5 Kasım 2010, saat: 12:05) İstanbul polisi, yine fuhuş nedeniyle Fatih’te baskındaydı. Ukraynalı kadınları gözaltına alıyordu. Bir Ukraynalı kadın yüzünü kapatarak basın mensuplarına: “Demokrasiniz böyle” diyerek sitem etti. Evet, maalesef hem demokrasimizde, hem de sizi o pisliğe düşüren, “Türk oğlanlarında” iş yok. Birçok maddi ve manevi dinamikleri olan Ukrayna’nın dünya genelindeki fuhuş ile anılan imajının düzeltilmesi konusunda devlete, Nataşaların ateşe düşmelerini engellemede ise ailelere ve toplumlarımıza düşen sorumluluklar var.

İki kız babası ve iki kız kardeşi olan birisi olarak, Resulullah Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) şu sözleri; “Kim üç kız veya üç kız kardeş veya iki kız kardeş veya iki kız yetiştirir, terbiye ve edeplenmelerini eksik etmez, onlara iyi davranır ve evlendirirse Cenneti hak etmiştir” kulaklarımda bir küpe, omzumdaki büyük bir sorumluluktur.

İleride anne olacak kız çocuklarının dikkatlice yetiştirilmesi, erkeğe nazaran kat kat önem arz ediyor.  Peygamberimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) işaret ettiği şekilde terbiye edilen kız evladı, yaptığı işlerle sadece anne ve babasına fayda sağlamakla kalmayıp toplumsal düzene de katkı sağlayacaktır. Bu yüzdendir ki, Hz. Peygamber, kız çocuklarının yakın bir sevgi, ilgi ve alaka ile büyütülmesini istemektedir.

Ama ümidimizi kaybetmedik her geçen gün yeni kızlar, yeni oğlanlar doğuyor. Belki hep birlikte bu yaşananlar ahlaksızlıklara onların tanık olmayacağı bir dünyayı inşa edebiliriz.

Gelecek nesillere, ahlak dersinden sınıfta kalmadığımız, insanlık notumuzun yüksek olduğu bir dünya bırakmak ümidi ve duasıyla.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]