Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Türk üniversiteleri Kiev’deki Yurtdışı Eğitim Fuarı’na katıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Evi Fuar Merkezi’nde gerçekleşen, 2011 Yurtdışında Eğitim Fuarı’na Türkiye’den de üniversiteler katıldı.

Yurt dışında eğitim görmek isteyen Ukraynalıları kendilerine çekmek isteyen Avrupa ülkeleri ve ABD üniversitelerinin çıkartma yaptığı fuarda milli katılım gerçekleştiren Fransa rüzgârı esti.

Yurtdışında Eğitim Fuarı’na bu sene Türkiye’den sadece; Mimar Sinan Düzel Sanatlar Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi katıldı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rusya Koordinatörü Erbay Şirin; “Son üç yıldır Ukrayna’daki bu fuara yılda iki kez katılıyoruz. Bu fuarda Ukraynalı öğrencilerle bir araya geliyoruz. Başakşehir Üniversitesi olarak Türkiye dışında 30 ülkedeki eğitim fuarlarını takip ediyoruz. Her kültürden öğrencinin üniversitemizde bulunmasını amaçlıyoruz. 63 ülkeden toplamda 613 yabancı öğrencimiz var. Ukrayna’dan da 4 öğrencimiz var bu sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Fransa, Kıbrıs Rum Kesimi, İtalya gibi ülkeler fuara organizeli şekilde ve bir arada katıldığına dikkat çeken Erbay Şirin, Türk üniversitelerin farklı yerlerde dağınık olmasını eksiklik olarak değerlendirdi.

Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktör Yardımcısı Ebru Koç ise Cihan’a; “Bu Ukrayna’daki bu fuara ikinci katılışımız. Gördüğümüz ilgiden memnunuz. Türk üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. Sabancı Üniversitesi de bunlardan birisi. Biz de Ukrayna gibi genç nüfusu ve potansiyeli olan ülkelerde, Türk üniversiteleri ve kendi üniversitemizin tanıtımınız yapmaya fuarlara katılmaya devam edeceğiz. Eğitim sektörüne ekonomik anlamda yaptığımız bu yatırımlar uzun vadede her zaman geri dönecektir diye düşünüyorum. Türkiye’ye gelen bir Ukraynalı öğrencinin kendi ülkesine döndüğünde hem ülkemizi hem üniversiteden aldığı eğitimi anlatması daha sonra mezun olduğunda ekonomik ilişkilerini devam ettirmesi Türkiye adına iyi olacaktır.” diye konuştu.

Ukrayna’dan yönetim bilimi yüksek lisansı yapan 3 öğrencilerinin olduğunu belirten Ebru Koç, turizm nedeniyle, Türkiye bilindiğini ve sevilen bir ülke olduğunu bu sebeple Ukraynalı öğrencilerin sayısının daha da artacağına inandığını söyledi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]