Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rus basını: Tekke’den beklediğimizi bulamadık

Fatih Tekke’nin Rubin Kazan’dan Beşiktaş takımına transfer olması, Rus Spor gündeminde geniş yer aldı. Bazı Rus spor yorumcuları, Fatih’in Rubin Kazan’da başarılı bir performans göstermediği görüşünde birleşti.

Rus resmi Vesti FM radyosu spor yorumcusu İgor Kamenski, Türk futbolcu Fatih’in Rusya takımlarındaki başarılı olup olmadığına değindi. Kamenski, “Türk futbolcu 4 yıl sonra vatanına dönüyor. Fatih’in Rusya’daki kariyeri, “Dereye görmeden paçayı sıvamam” deyiminin en iyi örneğidir. Ağustos 2006’ta Zenit takımı Trabzonspor’dan Fatih’i 7 milyon Euro’ya almıştı. Türk futbolcu, etkili bir jest yapmaya karar verdi. 61 nolu numarayı tercih ederek apaçık şekilde Zenit takımında 61 gol atacağı vaadinde bulundu. Fatih’in vaatleri halen hatırlanıyor. Üç yıl içinde Türk futbolcu yüzde yüz bir ana oyuncu olamadı, sürekli yarı yarı oynatıldı. Gerçi takımının o dönemki başarısına da katkı sağladı. Ama verdiği sözlerinin yarısını bile tutmadı. Fatih Zenit’te sadece 29 gol attı.” dedi.

Rus spor yorumcusuna göre, Fatih Rubin takımında daha da başarısız oldu. Kamenski, “Fatih’in Rubin kariyeri ile kıyaslama yapılırsa bu durumda şunu söyleyebiliriz. Fatih’in Rubin dönemi daha başarılı. Rubin’de Fatih Tekke-Gökdeniz Karadeniz ikilisinden büyük umutlar bekleniyordu. Ama Fatih topu topu burada yedi maça katıldı. Farklılık ortaya koyamadı, travma alarak uzun süreliğine hastane yolunu tuttu. Rubin ayrıca bu sözleşmeden zarar da etti. Golcü oyuncu Beşiktaş’a 750 bin Euro’ya satıldı. Gerçi biliyorsunuz: İş dünyasının kendi kuralı vardır. Zararı tespit etmek. Anlaşılan Rubin kendi hatasını anladı ve “sakat” Fatih’i herhangi bir paraya satmayı daha uygun buldu. Fatih’in Türkiye’ye gitmesi eski Zenit yönetiminin de rahat nefes almasını sağladı.” değerlendirmesinde bulundu.

FARUK AKKAN – MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]