Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna elektrik üretimini yüzde 9 arttırdı

Ukrayna Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde birleşik enerji sisteminde Ocak-Kasım 2010 döneminde üretilen enerji miktarı yüzde 9 arttı. Ülkede toplam 168 milyar 905 milyon kilowat ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine nazaran yüzde 9 oranında artış kaydetti.

Ukrayna’da bulunan nükleer santraller ise son 11 ay içerisinde enerji üretimini yüzde 7,2 arttırdı ve 80 milyar 661,5 milyon kilowat enerji elde etti. Elektrik santralleri ile termik santraller enerji üretimini yüzde 10,2 artırtırken hidroelektrik santralleri ise yüzde 13,2’lik enerji üretiminde artış gösterdi.

Ukrayna genelinde üretilen enerji miktarının nükleer santrallerin payı ise 2009 yılına oranla yüzde birlik bir düşüşle yüzde 47,8, oldu.

2009 yılında Ukrayna ‘da 172 milyar 907,4 milyon kilovat elektrik enerjisi üretilmişti.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]