Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Gülsan, Avrupa’nın ikinci büyük kavşağını Ukrayna’da yaptı

Ukrayna’da Türk Gülsan Şirketler Grubu, Avrupa’daki en büyük ikinci Köprülü kavşak projesini tamamladı.

Ukrayna’da 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında, inşa edilen köprülü kavşağın açılışı Ukrayna Cumhubaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından yapıldı.

Yeni yapılan yol ve kavşaktan kamyon konvoyu ile geçen Cumhurbaşkanı Yanukoviç, kurdele kestikten sonra yaptığı konuşmada; “Bugün bizim için bayram” dedi.

Türklerin yaptığı karayolunu beğendiğini söyleyen Yanukoviç; “Bu yolun inşası Ukrayna’nın yeniden yapılanmasında; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Türk inşaat şirketleriyle işbirliğinin güzel bir örneği oldu. Devletimizin ekonomisi geliştirecek yatırımlar ülkemizin yüzünü de değiştiriyor” dedi.

2011 yılında Ukrayna’nın yarım kalan alt yapı projelerini tamamlamak için 1 miyar 750 milyon dolarlık kaynak ayırdıklarını ifade eden Yanukoviç önümüzdeki yıl 2 bin kilometre yol inşa edeceklerini belirtti.

Batı Avrupa ülkeleriyle ulaşımı kolalaştıracak proje ülkenin batısındaki Lviv şehrinden başkent Kiev’e olan ulaşımı da kolaylaştıracak.

Jitomir Bölgesi sınırlarındaki Kiev-Çop otoyolunun 128’nci kilometresindeki köprülü kavşak projesinin daha büyüğü Hırvatistan’da bulunuyor.

İki köprülü kavşak ile 52 kilometrelik yoldan oluşa proje Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın desteğiyle Türk şirketi Gülsan tarafından 2.5 yılda tamamlandı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]