Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[FOTO] TUİD, Ukrayna’daki marka ve perakendecileri buluşturdu

Türk-Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ve Colin’s İş Geliştirme Müdürü Arda Torman’ın inisiyatifiyle başkent Kiev’de bir araya gelen 33 uluslararası marka, Ukrayna Markalar ve Perakendeciler Birliği’ni kuracak.

TUİD Perakende Komisyonu üyesi Arda Torman’ın öncülüğünde sektördeki son trendleri tartışmak; Colin’s, Timberland, Calvin Klein, Zarina, Ostin, Adidas, ,Reebok, Nike, NafNaf, Intertop, Petito, GAP, English Home, She-Ye! London, Geox, Lloyd, Top Shop, Topman, Balliv, Skechters, Ermenogilda Zegna, Clarks, Sportmaster, Minelli, Inwear Matinique, New-Look, Marella, Befree, ci mi, Love Republic, Springfield, women’secret ve co beauty yöneticileri buluştu.

Toplantıda ünlü markaların yöneticiler firmalarına ait genel durum bilgilerini paylaştı ve 2012 yılı içerisindeki planlarını anlattı. Genç nüfusun yoğun olduğu Odesa ve Harkiv gibi farklı şehirlerde bilinen markaların az olduğu ve bu bölgelerde açılım yapılması için bilgi paylaşımı yapıldı. Ülkenin farklı bölgelerinde ne tür stratejiler uygulanacağı ve yeni mağazalar açılacak bölgelerin sosyo-ekonomik durumları ele alındı.

MARKALAR KRİZDE DE AÇILIMA DEVAM EDİYOR
Hâlihazırda Ukrayna genelinde 65 mağazası bulunan Colin’s bu yıl içerisinde 7 mağaza daha açacak. Colin’s 2015 yılına kadar ülkedeki mağaza sayısını 120’ye çıkarmayı hedefliyor.

Fiba grubu adına Ukrayna pazarına yeni giren GAP’ın satış direktörü İlker Özbekliler ise bu yıl içerisinde 2 mağaza daha faaliyete sokacaklarını belirtti.

Ukraynalı Ostin firmasının yetkilisi ise 4 yıldır Ukrayna pazarında bulunduklarını ve 32 mağazalarının bulunduğunu söyledi.

Liga Invest Intermoda Trade firma yetkilisi ise; NafNaf, Minelli, Laurel ve Inwear Matinique markalarını temsilen 40 mağaza ile pazarda bulunduklarını ifade etti.

Adidas grubu yetkilisi Bogdan Grechny şu anda Ukrayna pazarında 116 mağazaya sahip olduklarını (Adidas, Reebok, Adidas Kids) ve yıl sonuna kadar bayi ağlarına 15 mağazanın daha katılacağını belirtti.

Bir başka katılımcı Center Obuv firma yetkilisi Ukrayna pazarında şu anda 6 mağazaları olmakla birlikte Rusya’da 700 mağazaya sahip olduklarını ve tecrübeleriyle hedeflerinin Ukrayna’da da aynı çizgide ilerlemek olduğunu anlattı.

Toplantıyı değerlendiren TUİD Başkan Vekili Burak Pehlivan; “Türkler Ukrayna’da özellikle iki sektörde ön plana çıkıyorlar; sektörlerden biri inşaat, diğeri ise perakende. Perakendede Türkler tarafından onlarca önemli marka yönetiliyor. Arda Torman’ın öncülüğünde Türk firmalarının, Ukrayna Markalar Birliği’nin oluşturulması yönündeki attığı adımları TUİD olarak destekliyoruz. 20’den fazla Ukrayna firmasının katılımının sağlandığı toplantı amacına ulaştı. Markalar ve perakendeciler birliğinin kurulması yönünde ilk adım atılmış oldu.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]