Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ VE VİDEO] THY, Ukrayna’da verdiği iftarda yetimleri unutmadı

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk şehrinde Müslümanlara iftar veren Türk Hava Yolları (THY), bu ülkenin yetimlerini de unutmadı.

Donetsk’teki Türk restoranı Sim Sim’deki iftara yaklaşık 130 kişi katıldı. İftar programı Mariupol Cami din görevlisi Mahmut Özsu’nun ezan okuması ile başladı. THY tarafından verilen iftara davet edilen yetim çocuklara, Türk işadamlarının yanında getirdikleri okul çantaları ve çeşitli hediyeler de takdim edildi. Türk yemeklerini çok beğendiğini ifade eden yetim çocuklardan Valya Tarabas duygularını; “Bugün bizim için bayram. Her şeyi çok beğendik. Bize çeşitli hediyeler verdiler çok sevindik. Bu bizim için bir ilkti ve gayet hoştu.” şeklinde aktardı.

THY’nin yaklaşık 2 senedir hizmet verdiğini ve hizmetinden memnun olduklarını ifade eden Donetsk’te yaşayan Türklerden, Muhittin Kaya etkinlikten dolayı THY’ye teşekkür etti.

Donetsk’teki Ramazan atmosferini, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na değerlendiren Şerif Tur’un sahibi Şerif Taşıyan; “Bugün bizim en mutlu günümüz. Bütün Türkler burada beraber iftar açıyoruz. Ben bundan gurur duyuyorum, huzur, birlik, beraberlik çok güzel bir şey. Ramazan’ın güzellikleri bunlar. Ramazan olmasa bir araya gelemezdik.” dedi.

İftar akşamını değerlendiren Gökhan Örmeci ise; “Donetsk’in önde gelenleri, Türk camiası ve yetimlerle bir sofrada buluştuk. Anlaştığımız bir yetim evinin yetimlerini hem doyurduk hem de hediyelerle sevindirdik. Ayrıca bir arkadaşımızın kızı Türkçe Olimpiyatlarında altın madalya kazanmıştı onu da ödüllendirdik. Bunlar içinde ayrı mutluyuz” diye konuştu.

İftar programı toplu halde yemek duası edilmesiyle son buldu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]