Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
SinemaVideo

Çin bilim kurgu yapımı “Gezgin Dünya 2” vizyonda

En son vizyona giren devam filmiyse "Gezgin Dünya"nın öncesini anlatıyor.

Çin’in en çok hasılat yapan bilim kurgu filmi “Gezgin Dünya”nın (Çince: Liulang Diqiu, İnglizce: The Wondering Earth 1) devamı “Gezgin Dünya 2” ( The Wandering Earth II) Bahar Bayramı tatilinin ilk gününde (22 Ocak) ülkenin ana kesiminde ve İngiltere’de vizyona girdi.

Film ayrıca Kuzey Amerika’da eş zamanlı olarak vizyona girdi. Filmin vizyona girdiği ilk günden beri ülkede toplam 2 milyar 600 milyon yuanlık (yaklaşık 384,8 milyon ABD doları) gişe geliri elde ettiği öğrenildi.

“Üç Vücut Problemi” adlı bilimkurgu romanıyla tanınan Çinli yazar Liu Cixin’in “Gezgin Dünya” adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan ve 2019 yılında toplam 4 milyar 641 milyon yuanla (yaklaşık 693 milyon ABD doları) Çin’in film tarihinde gişe rekorunu kıran “Gezgin Dünya 1” esas olarak güneş yok olmadan önce yeni bir yurt aramak için Dünya’dan kaçan insanların hikâyesini anlatıyor.

En son vizyona giren devam filmiyse “Gezgin Dünya”nın öncesini anlatıyor.

Yönetmen Guo Fan, bu kez dünyanın dört bir yanından bilim insanları ve hükümetlerin Dünya’yı benzeri görülmemiş bir riskten kurtarmak için nasıl ortak çaba harcadığına odaklanır.

Güneş sistemi yok olma tehlikesi altında olduğunda, Dünya’yı kurtarmak amacıyla bir grup insan gezegeni güvenli bir yere itecek güçlü motorlar inşa etme projesine başlarken, insanlığı tamamen dijital bir varoluşa itmeyi destekleyen diğer bir grup insan söz konusu projeyi sabote etmeye çalışır. İnsanoğlu kıyamet günü felaketinin ve hayatta kalmanın iç içe olduğu meydan zorluklarla karşı karşıyadır.

Filmde Çinli sinemacılar, hayal gücü ve ileri teknolojiye dayanarak beyaz perdede şaşırtıcı bir uzay harikası yarattılar.

Film yaratıcı ekibinin profesyonelliği ve özveriyle 900.000 metrekarelik bir alanda 102 bilimkurgu sahnesi inşa edildi ve 6000 görsel efekt görüntüsü yaratıldı.

Filmin oyuncu kadrosunda ünlü Çinli aktör Wu Jing’in yanı sıra, Hong Konglu oyuncu Andy Lau ve İngiliz aktör Tony Nicholson’ın de yer aldığı öğrenildi.

Beijing’de bir sinemada filmi izlemek için bekleyenler (CFP.CN)

Son yıllarda dünyanın en önemli Çin filmlerinden bazılarını yayınlayarak büyük başarı elde eden Trinity CineAsia’nın genel müdürü Cedric Behrel, filmin aynı gün Çin ile başka ülkelerde gösterilmesi için büyük çaba sarf edildiğine dikkat çekti.

King’s College London’da film çalışmaları profesörü Chris Berry, filmin Çinli aktörlerin uluslararası sahnedeki yolunu genişletebileceğini kaydetti.

Bir bakıma, film dünyanın dört bir yanından dublör çalışanları ve grafik tasarımcıların şık aksiyon sekansların yaratılmasındaki küresel birliğinin meyvesi olarak nitelendirilebilir.

İzleyiciler sadece film içindeki görkemli özel efektlerden etkilenmekle kalmıyorlar.

Yönetmen Guo Fan, son yapıtında “Gezgin Dünya” içindeki popüler karakterlerin derinlemesine kişisel geçmiş hikâyelerini dokurken, izleyicilere fedakârlık, kader, aile bağları ve romantizm temaları üzerine Çin’e özgü benzersiz bir bakış açısı da sunuyor.

Bahar Bayramı sırasında sinema pazarı toparlanıyor

Salgın kısıtlamalarının kaldırılmasıyla sinema piyasası da hızla toparlanıyor.

Çin Devlet Film İdaresi tarafından açıklanan son verilere göre,Bahar Bayramı tatili boyunca Çin’de sinema salonları 100 milyondan fazla izleyici ağırlarken, toplam 6 milyar 758 milyon yuandan fazla gişe geliri elde edildi.

Bahar Bayramı sırasında vizyona giren filmlerden en çok rağbet gören iki film, dünyaca tanınmış film yönetmenlerinden biri olan Zhang Yimou’nun yönettiği “Full River Red” (Çince: Mang Jiang Hong) ve Guo Fan’ın yönettiği, Wu Jing ve Andy Lau’nun başrollerini paylaştığı bilim kurgu aksiyon-macera filmi olan “Gezgin Dünya 2” oldu.

Bahar Bayramı sinema piyasasını teşvik edici bir rol oynamaktadır. Tarihi verilere göre, 2014 yılının Bahar Bayramı döneminde sinemada gişe hasılatı 1,4 milyar yuanı, 2016 yılında 3 milyar yuanı, 2018 yılında ise 5,7 milyar yuanı buldu.

COVID-19 salgını nedeniyle 2020 Bahar Bayramı sırasında sinema evleri kapalı tutuldu, 2021 yılının Bahar Bayramı sırasındaki gişe geliri 7,8 milyar yuana yükseldi. 2022 yılının aynı dönemindeki gişe geliri ise 6 milyar 49 milyon yuana düştü.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]