Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna bu yıl altın çıkartmaya başlayacak

Dünya ülkeleri altın rezervlerini arttırırken Ukrayna, yer altındaki altın rezervlerine dönmeye karar verdi.

Ukrayna Devlet Jeoloji ve Maden Kaynakları Kurumu Müdürü Eduard Stavitskiy; “Ukrayna bu yıl altın çıkartmaya başlayacak” dedi.

Eduard Stavitskiy; “Ukrayna’nın yaklaşık 3 bin ton altın rezervi var. Altın kaynaklarının 400 tona yakını, Karpat Dağları’nda. Büyük Donbas Bölgesi’nde de 500 ton altın rezervi bulunuyor. Kirovograd, Dnipropetrovsk ve Kırım’da da altın bulunuyor. Dünyadaki altın fiyatlarındaki artışa baktık biz de bu yıl ilk defa kendi altınımızı çıkarmaya karar verdik” dedi.

Ukrayna kazmayı ilk defa batı Ukrayna’da ve Kirovograd bölgesinde yere vuracak.

Altını tamamen kendi imkânları ve kaynaklarım ile çıkartmayı planladıklarını ifade eden Eduard Stavitskiy kendileri çıkarttıklarında bir gram altının 20 doların altında mal edebileceklerini söyledi. Hâlihazırda Ukrayna’da gram altın 50 dolar seviyesinde.

Ukrayna her yıl yaklaşık olarak 5 ton altın ithal ediyor. Çıkarttığı kendi altınıyla altın ithalatını düşürmeyi planlıyor.

Ukrayna yılda 1 ton altın üretmeye ancak 3-5 yıl içerisinde gerçekleştirebilecek.

Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]