Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna, Rus erkeklere giriş yasağını kaldırdı: Kontroller devam edecek

Ukrayna, Kerç Boğazı'ndaki, Rus saldırısı ardından 16-60 yaş arasındaki Rus erkeklerin ülkeye girişine getirilen yasağı kaldırdı.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafaza Servisi Sözcüsü Oleg Slobodyan, “Risk listesinde yer alan 70 ülkeden Ukrayna’ya giriş yapan vatandaşlara özel dikkat veriliyor ve ziyaretin amacını anlamak için hala gelişmiş bir seviyede kontrollere devam ediyorlar. Rusya bu listede ilk sırada yer alıyor. Rus erkeklerin ülkeye giriş yasağı kaldırıldı. Ancak Devlet Sınır Muhafaza Servisi tüm Rus vatandaşlarına Ukrayna’ya giriş sebeplerini sorarak onlara yönelik kontrolünü sürdürecek. Ardından ülkemize girişleriyle ilgili karar verilecek” diye açıkladı.

Slobodyan, Rus vatandaşların Ukrayna’ya giriş yapabilmesi için pasaport dışında ziyaret sebeplerini teyit edecek başka evraklara ihtiyaç duyabileceklerini de sözlerine ekledi.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafaza Servisi, 30 Kasım’dan bu yana, 16 ila 60 yaşları arasındaki erkek Rus vatandaşları ülke girişini yasaklamıştı.

Ukrayna’da, Kerç Boğazı’ndaki saldırı ardından ülkenin 10 bölgesinde ilan edilen sıkıyönetim geçtiğimiz Çarşamba günü sona ermişti.

Konstantin Konevets – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]