Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da 20 yılda 137 bin kişi yollarda hayatını kaybetti

Ukrayna’da yayınlanan haftalık Weekly.ua dergisi tarafından riskli yolların haritası çıkartıldı. En tehlikeli yolların başkent Kiev çevresindeki Jitomir ve Çernigov bölgeleri olduğu kaydedildi.

İstatistiklere göre ortalama her iki buçuk dakikada Ukrayna yollarında bir trafik kazası meydana geliyor ve her 5 kazadan birisinde en az bir yaralı bulunuyor. Her iki saatte ise yollardaki kazalarda bir kişi hayatını kaybediyor. Ukrayna’da 20 yıllık bağımsızlık tarihinde ise resmi kayıtlara göre trafik kazalarından dolayı yaklaşık 137 bin kişi öldü.

Ukrayna’daki en tehlikeli bölge, yüksek kaza ve kazalardaki ölüm oranıyla başkent Kiev ve çevresi. Kazaların Kiev’de yoğunlaşmasının başlıca nedeni uzak bölgelerden gelen sürücülerin bölgeye ulaştıklarında yorgun düşmeleri ve Kiev’in diğer bölgelere nazaran nüfus oranının yoğun olmasına bağlanıyor.

Öte yandan Yol Güvenliği Derneği’nden yapılan açıklamada Kiev bölgelerdeki yolların köylerden geçmesi ve yol çevresinin bariyer olmaması özellikle gece vaktinde kazalara davetiye çıkartıyor. Bununla birlikte Ukrayna’da yolların büyük kısmının yamalı ve çukur olması da kazaların başlıca nedenlerinden gösteriliyor.

Yapılan bir araştırmaya göre ise Ukrayna yollarındaki çukurların alanı 11 milyon metrekare olduğu ortaya çıktı.

Gelecek yıl Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’ye Polonya ile birlikte ev sahipliği yapacak, Ukrayna’da hâlihazırda maçların oynanacağı şehirlerin yollarının yenileme çalışmaları devam ediyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]