Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünya Bankası Başkanı da uyardı (kriz geliyor)

Dünya Bankası Başkanı Robert B. Zoellick, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabulünün ardından Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanyon Alışveriş Merkezi’deki IFC ofisinde basın toplantısı düzenleyen Zoellick, Avrupa’daki krizin Türkiye’yi de etkileyeceğini söyledi. Avrupa’daki krizin Türkiye’yi etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya Zoellick: “Bu konu sürekli gündeme geldi. Türkiye, ihracatının yüzde 50’sini Avrupa’ya gönderiyor. Oradaki kriz etkileyecektir.” Cevabını verdi.

Türkiye’nin durumunun geçmişe kıyasla çok daha iyi olduğunu dile getiren Zoellick; “10 yıl önce Türkiye’ye gelseydim Avrupa birliği (AB) ile ilişkisini konuşurduk. Bugün ise Orta Asya ile, Afrika ile ekonomisini konuşuyoruz. Türkiye daha geniş tabanlı, uluslararası bir bağ kurdu. Daha dayanıklı, güçlü bir iç ekonomisi var.” dedi.

Zoellick, cari açıkla ilgili olarak da; “Türkiye, büyümekte olan bir ülke. Şu anda cari açığın olması anlaşılabilir.” açıklamasını yaptı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]