Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erken seçimde Kiev’de oy kullanacaklar son tarih: 31 Ağustos

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin 1 Kasım’da yapılmasına karar verdi. Kiev Büyükelçiliği’nden oy kullanılmasına ilişkin yapılan duyuruda, Kiev’de oy kullanmak isteyen Ukrayna’da mukim vatandaşların, 31 Ağustos 2015 tarihinde kadar Büyükelçiliğin Konsolosluk Şubesine şahsen başvurarak adres beyanında bulunmaları gerektiği bildirildi.

Daha önce adres beyanında bulunan ve Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne göre Büyükelçiliğimizde kayıtlı olanların tekrar adres beyanında bulunmasına gerek olmadığı belirtildi.

Duyuruda; “Vatandaşlarımız, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne göre Büyükelçiliğimizde kayıtlı olup olmadıklarını 2 Eylül 2015 tarihinden itibaren Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesindeki “Yurtdışı Seçmen Sorgulama” bölümünden kontrol etmelidir. (https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp )

Büyükelçiliğimizde oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızın Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde “KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİ”nde kayıtlı olduklarını teyit etmeleri gerekmektedir. Odessa Başkonsolosluğumuzda veya başka bir dış temsilciliğimizde kayıtlı olan ya da Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kayıtlı olduğu halde herhangi bir dış temsilcilikte kayıtlı olmayan vatandaşlarımız Büyükelçiliğimizde oy kullanamayacaktır.

Yurtdışı Seçmen Kütüğünde kaydının bulunmadığını veya temsilcilik bilgisinin yanlış olduğunu tespit eden vatandaşlarımızın ise 2 Eylül-10 Eylül  tarihleri arasında dış temsilciliklerimize şahsen başvurmak kaydıyla itiraz hakları bulunmaktadır.  

Saygıyla duyurulur.” denildi.

Yurtdışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 8 Ekim’de başlayacak. Yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemleri ise 25 Ekim’de sona erecek.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]