Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eski Sovyet ülkeleri, alkol tüketiminde birbirleriyle yarışıyor

Alkolün ucuz olduğu eski Sovyet ülkeleri alkol tüketiminde birbirleriyle yarışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hazırladığı rapora göre dünyada en çok alkol tüketen ülke Moldova. DSÖ verilerine göre bir Moldova vatandaşı yılda ortalama 18,2 litre alkol tüketiyor. Bu ise global ölçekteki ortalama değer olan , 6,1 litreden 3 kat daha fazla.

DSÖ’nün raporuna göre Moldova’dan sonra en çok alkol kullanan ikinci ülke Çek Cumhuriyeti. Çek Cumhuriyetinde kişi başına yıllık ortalama 16,4 litre alkol düşüyor. Sırasıyla Macaristan 16,27 litre, Rusya 15,76 litre, Ukrayna 15,6 litre, Estonya 15,5 litre, Andora 15,48 litre, Romanya 15,3 litre, Slovenya 15.19 litre, Belarus 15,1 litre ve İngiltere ise kişi başına yıllık 13,3 litre alkol tüketiyor.

DSÖ raporuna göre; Moldova, İsrail, Hırvatistan ve Ukrayna gibi bazı ülkelerde ülke bütçesinden alkol bağımlılığı ile mücadele için kaynak ayrılıyor. Bununla birlikte 126 ülkede resmi alkol bağımlılığın tedavi amaçlı programları yürütmekte. DSÖ verilerine göre dünya çapında alkole bağlı ölümlerde erkeklerin oranı yüzde 6,2, kadınlarda ise bu oran yüzde 1,1. Dünyada fazla alkol kullanımından dolayı her yıl 15 ile 29 yaş aralığındaki 320 bin genç hayatını kaybediyor. Söz konusu yaş aralığında ölümlerin yüzde 9’unun alkole bağlı olduğu tespit edildi.

Öte yandan alkol tüketiminde lider konumundaki Moldova, geçtiğimiz günlerde Ukrayna votkasına vergiyi kaldırmak istediğini açıklamıştı.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]