Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna nükleer santrallerinde stres testi yapacak

Japonya’da 11 Mart’ta meydana gelen deprem ve tsunami nedeni ile radyoaktif sızıntı oluşan Fukuşima nükleer santralinde ortaya çıkan sorunlar nedeniyle nükleer enerjiye sahip ülkeler santrallerini stres testinden geçirmeye devam ediyor.

Ukrayna da AB üyelerinin yanı sıra birliğe üye olmayan altı ülke ile birlikte nükleer santrallerinde stres testi yapacak. Ülke söz konusu stres testleri çerçevesinde nükleer santrallerin sel ve deprem gibi, doğal afetlere dayanıklılık ve teknik hazırlık süreci üzerinde çalışacak.

TÜRKİYE DE DEKLARASYONU İMZALADI
AB Enerji Komiseri Günther Oettinger inisiyatifiyle 24 Haziran’da Brüksel’de düzenlenen nükleer stres testi üst düzey toplantısında; Ukrayna, Ermenistan, Rusya, Hırvatistan, İsviçre ve Belarus gibi nükleer enerjiye sahip ülkelerle birlikte Türkiye’nin de temsilcileri stres testleri konusu ele almış ve ortak bir deklarasyon imzalamıştı.

İmzalanan deklarasyona göre AB’de geliştirilen prosedürlerin yardımıyla söz konusu ülkeler sahip oldukları nükleer santrallerini test edecek.

AB ve komşuları ayrıca nükleer testlerin şeffaf olması ve bir ülkedeki test sonuçlarının diğer ülkelerin uzmanlarınca da değerlendirilmesi konusunda uzlaşmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]