Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Türk ekibi Akerman Rallisine hazırlanıyor

Ukrayna’da yaşayan Rallici Selami Sezer ve yardımcı pilotu Koray Gürer 27-28 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleşecek Ukrayna Ulusal Ralli Şampiyonası Liman Kupası’na hazırlanıyor.

Liman Kupası’nın ikinci ayağı olan Akerman Rallisi’nde gönüllü olarak Türkiye’yi temsil edecek olan Selami Sezer ve Koray Gürer ikilisi yarışa 2000 klasmanında OPEL ASTRA GSI aracıyla katılacak.

Selami Sezer yaptığı açıklamada; “Akerman Kalesi, eski bir Osmanlı toprağı olması sebebiyle gönlümüzde ayrı bir önem taşıyor. Talihsizlikle geçen ilk yarış olan Nikolayev Rallisi’nden sonra bu ikinci yarış bizim için aradaki farkı kapatmak için çok önemli, benim ve co-pilotumuzun morali çok iyi. Aracımızın bütün kontrolleri tamam, kısaca çok iyi hazırlandık. Tabi ki Rallinin doğası gereği kaza veya aksaklık yaşama riskleri daima var. Buna rağmen Akerman Kalesi’nde 200 yıl sonra yeniden Türk Bayrağını dalgalandıracağız. Sadece kendi imkânlarımızla Ukrayna halkına Türkiye’mizi bir nebze daha fazla da olsa tanıtmak, daha fazla kişiye ulaşmak için bir imkân edineceğiz. Yarışın sonucu ne olursa olsun bu bizim için daha önemli gurur verici bir ödül olacak.” diye konuştu.

YARIŞ ESKİ OSMANLI KALESİNDEN BAŞLAYACAK
Ukrayna’nın Belgrad-Dnistrovsky şehrinde, 1484’ten 1812’ye kadar Osmanlı toprağı olarak kalan Akerman Kalesi’nin içinden başlanılacak. 12 kilometrelik toprak parkurda düzenlenecek ralli 6 etaptan oluşacak. Yarışın başlangıcında ve yarış süresince servis ve izleme alanlarında Türk Kültürü’nü tanıtıcı bayrak, şapkalar dağıtılacak ve baklava ikramında bulunulacak.

Ayrıca aşçı da olan rallici Selami Sezer bu yarış öncesinde kendi yapacağı sıcak yemekleri de izleyicilere ve diğer katılımcılara ikram edecek.

1995 yılından beri yapılmakta olan Ukrayna Ulusal Liman Kupası Şampiyonası, Eski Ukrayna ralli şampiyonu, aynı zamanda Odesa Otomobil Federasyonu Başkanı olan Victor Şapovalov tarafından organize edilmekte.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]