Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Krize rağmen Ukrayna’ya ihracatını sürdürüyor

Kırıkkale’de bir firmanın Ukrayna’yla ticareti, ülkede devam eden ekonomik krize rağmen hız kesmedi. Kırıkkale Sollene Elit Büro’nun sahibi Orhan Gazi Baştuğ, Ukrayna’daki Türk arkadaşlarının yol göstermesi sonunda bu ülkeye ihracata devam ettiğini söyledi.

Devlettin ihracat konusunda kendilerine tam destek verdiğini belirten Kırıkkaleli esnaf Baştuğ, “Devletimize güveniyorum. Son yıllarda yaptığı ataklarla, bizim dışa karşı yaptığımız çalışmalarda elimizi güçlendirdi. Mallarımızı dış ülkelerde değil de, kendi ülkemizde pazarlıyoruz hissine kapılıyoruz.” dedi.

Ukrayna’nın yanı sıra; krizdeki Yunanistan, Rusya, Kazakistan ve Azerbeycan’a büro malzemeleri mutfak dolabı ile kapı ihraç etmeye devam ettiğini söyleyen Baştuğ, “Daha önceki yıllarda dış ülkeler ihraç malzemesi göndermek bizi korkutuyordu. Mal gönderirken karşılığını alamamam riski taşıyorduk. Şimdi her şey bitti.” diye konuştu.

Dış ülkedeki yatırımcıların özellikle Türkiye’nin mallarına daha çok ilgi gösterdiklerini belirten Baştuğ, “Dış ülkeler gönderilen malların kaliteli ve ucuzu olduğunu gördüler. Ardından Türkiye’yi tercih etmeye başladılar. Bizlerde bu güveni zedelememek için çalışıyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda ihracat daha artacak.” şeklinde konuştu.

Herkesi ihracata davet eden Baştuğ, “Sakın korkmayın ve yatırım yapın. Dünyadaki bütün ülkeler Türkiye’nin arka bahçesi oldu. Bunu iyi değerlendirin ve Türkiye’nin ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz.” dedi.

 

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]