Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kick Boks’ta Ukrayna dünya dördüncüsü Türkiye beşincisi

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Türkiye’nin dünyada bu sporda hatırı sayılır bir ülke konumunda olduğunu belirterek, 2012 ve 2013 yıllarının Avrupa ve dünya şampiyonalarının Türkiye’de düzenleneceğini söyledi.

Kick boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Türkiye’de sporcu sayısının her yıl artarak devam ettiğini ve 81 ilde faaliyette bulunan ender federasyonlardan birisi olduklarını söyledi.

Çarpıcıcı açıklamalarda bulunan Kayıcı, Türkiye’nin dünyada Kick Boks’ta hatırı sayılır bir ülke konumunda bulunduğunu söyledi. Dünyada Rusya, Çin, İtalya, Ukrayna ve Türkiye’nin ilk beşi oluşturduğunu ifade eden Kayıcı, “Biz gerek sportif başarılar açısından gerek başarılı organizasyonlar bakımından dünyada ilk beş içinde yer alan ülkeyiz. Dünya Kick Boks Federasyonu nezdinde sözü dinlenen ender ülkelerdin birisi Türkiye’dir.” dedi.

ÖNEMLİ ŞAMPİYONALAR TÜRKİYE’DE
Türkiye’nin gerek Dünya Kick Boks Federasyonu nezdinde gerek diğer ülkeler üzerinde etkinliğinin bulunması sebebiyle 2012 yılındaki Avrupa Şampiyonası ile 2013 Dünya Şampiyonasının Türkiye’de düzenleneceğini ifade eden Kayıcı, şöyle konuştu:

“Gelecek sene Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nı Ankara Spor Salonu’nda tertip edeceğiz. Bir yıl sonra ise Dünya Kick Boks Şampiyonası bu defa İstanbul’da organize edilecek. Her iki şampiyonadan da gerek sportif sonuçlar açısından gerek başarılı organizasyon anlamında yüzümüzün akıyla çıkacağız. Bu konuda bize sürekli destek veren ve bu iki önemli şampiyonanın ülkemize alınmasında yardımcı olan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e teşekkür ediyoruz.”

81 İLDE VARIZ
Kick Boksun özellikle gençler tarafından çok sevilip ve ilgi gördüğünü belirten Salim Kayıcı, özellikle televizyonlardan yayınlanan maçların bu spora olan ilgiyi tavana vurdurduğunu söyledi.

Kick Boks Federasyonu bünyesinde hem profesyonel hem amatör bir yapı olduğunu dile getiren Kayıcı, 81 ilde faaliyette bulunan ender federasyonlardan birisi olduklarını söyledi. Kick Boksta 1994-2007, 2007-2011 olmak üzere iki dönem bulunduğunu ifade eden Salim Kayıcı, şu yorumda bulundu:

“1994 yılında Boks Federasyonu bünyesindeydik. Daha sonra 2007 yılına kadar Gelişmekte Olan Sporlar Federasyona çatısı altında bulunduk. 2007 yılında ise bağımsız bir federasyon olarak yola devam ettik. Biz göreve geldikten sonra Kick Boks Federasyonu’nda adete bir aile ortamı sağladık. Bu da başarıyı beraberinde getirdi.”

SEYİRCİ PROBLEMİMİZ YOK, 74 BİN SPORCUMUZ VAR
Bugün Türkiye’de düzenlenen uluslar arası spor organizasyonlarında bile seyirci problemi yaşanırken, Kick Boks’ta Türkiye Şampiyonaları’nın 3-4 bin kişi tarafından izlendiğinin altını çizen Kayıcı, “Bu spor Türkiye’nin sporu. Çok seviliyor. Biz gelecek sene Avrupa şampiyonası’nı 2013 yılında ise dünya şampiyonası’nı tertip edeceğiz. Her iki şampiyonada da salon tıklım tıklım dolacak.” şeklinde konuştu.

Federasyon bünyesinde 74 bin sporcuları olduğunu ve bu sayının her yıl artarak devam ettiğini belirten Salim Kayıcı, yılda iki defa Türkiye Şampiyonası organize ettiklerini söyledi.

Türkiye’deki kulüp ayısının ise 2000 dolaylarında bulunduğunu ifade eden federasyon başkanı, Semi Kontak, Light Kontak, Full kontak, Kick light Kontak, Low Kick, K1 Kontak ve Müzikli Form olmak üzere 7 farklı branşta hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
Kayıcı, milli takımlarda asla yabancı çalıştırıcılara izin vermediklerini belirterek, yollarına Türk hocalarla devam edeceklerini kaydetti.

KİCK BOKS ŞİDDET İÇERMEZ
Kick Boks’ta diğer Uzak Doğu sporlarında olduğu gibi “do” felsefesinin hakim olduğunu ve asla şiddet içermediğini belirten Salim Kayıcı, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu felsefeye başta yöneticiler olarak bizler, çalıştırıcılar, hakemler ve sporcular harfiyen uyar. Biz maçlarımızda asla itiraz olmaz. Ring içinde yapılan ringde kalır. Maç sonrası iki rakip birbirlerini büyük bir saygıyla kucaklar ve ringden dost olarak inerler.”

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]