Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’deki Türk Büyükelçiliği’nin arazisinin önündeki kaçak binalar yıkılıyor

Boks kariyerini bırakarak siyasete atıldıktan sonra Kiev Belediye Başkanı olan Vitaliy Kliçko, Türk Büyükelçiliği arazisi çevresindeki kaçak binaların yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Kiev’de yapılması planlanan, yeni Türk Büyükelçiliği’nin projesini de inceleyen Kliçko, Drujba Naradov Bulvarı üzerindeki Türkiye Büyükelçiliği arsasının ön çevresinde yapılan kaçak binaların en kısa zamanda yıkılacağını söyledi.

Bundan böyle Kiev’de arsa tahsisi ile ilgili tüm kararların artık şeffaf ve kamuya açık olarak alınacağını ifade eden Belediye Başkanı Kliçko, başkentteki bütün kaçak binalar ve gecekonduların takibe alınarak yıkılacağını belirtti.

Kaçak inşaatın bulunduğu arazideki bekçi köpeğini de seven Kliçko, köpeğin aç olduğunu beslemek gerektiğini söyledi. Köpek ise hareketleriyle kendisiyle ilgilenen Kliçko’yu sevdiğini gösterdi.

Türkiye ve Ukrayna diplomatik misyonları 11 yıl önce, Ankara ve Kiev’de karşılıklı büyükelçilik yapımı için arazi tahsisi hususunda anlaşmıştı. Kiev’in merkezindeki Drujba Naradov bulvarında Kiev Büyükelçiliği için arazi tahsis edilmişti. Tahsis edilen arazi çevresindeki kaçak yapılaşma nedeniyle, Türk tarafı yeni büyükelçilik inşaatına başlayamamıştı. Hâlihazırda, Kiev Büyükelçiliği kiralık bir binada hizmet veriyor. Türk tarafı, Kiev Bölge İdare Mahkemesi arazi sahibine dava açmıştı. Mahkeme ise şehrin lehinde karar vermişti. Mahkeme kararı akabinde şehir yetkilileri 10 gün içerisinde kaçak yapıların yıkılacağını belirtti.

PARK İÇİNDEKİ ŞEHİR KİEV YEŞİL KALACAK
Kiev’de şehir bütçesinin arazi dolandırıcılığı nedeniyle yıllık 50 milyar grivna (3,5 milyar dolardan üzerinde) kayba uğradığını dile getiren Kliçko, daha önce tahsis edilen arazilerin mahkemelerce değerlendirileceğini söyledi.

Park ve bahçe alanlarındaki kaçak yapılaşma ile mücadele edeceğini belirten Kliçko, Kiev’de mümkün olduğunca yeşil alanı muhafaza edeceklerini dile getirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]