Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO CANLI BAĞLANTI] Ukrayna ile Rusya arasına duvar örülecek mi?

Ukrayna’da gündem olmayan ama Rusya basını gündeme getirdiği bir konu iki ülke arasında duvar örülmesi. Rus basına göre söz konusu “Avrupa Duvarı’nın” yapımına da başlanmış.

Ukrayna ile Rusya arasına duvar örülmesi ilk kez gündeme Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna jolluk kuvvetlerinin çatışmalarının başladığı Mart ayında başladı.

Konu Haziran’da bakanlar kurulundan geçti ancak somut bir adım atılmadı. Başbakan Arseniy Yatsenük Eylül’de yeniden gündeme getirdi. Kasım’da ise cumhurbaşkanı danışmanı bütçede yarım milyar dolarlık bir kaynak olmadığını açıklamasıyla son buldu.

IMF’den ve AB’den acil ihtiyaçları için borç alan bu ülkenin duvar örecek parası da yok.

Ayrıca bu zamanda duvar örmek hendek kazmak çare değil.

Daha önce benzer şekilde; Donetsk ve Lugansk’ta kaçakçılıkla mücadele için 30 sınır kapısını korumak için 400 kilometre hendek kazılması kararı alınmıştı.

50 kilometre hendek kazdılar ama kaçakçılar otomobile hendek atlatarak bunun çözüm olmadığını gösterdi…

Bence Ukrayna yarım milyar doları betona harcama yerine modern elektronik takip ve erken uyarı sistemleri kurmalı insansız hava araçlarını kullanmalı.

Duvar şayet Çin Seddi’nden bu tarafa değişmeyen etkili bir yöntem değilse algı operasyonudur.

Hem batıya hem de doğuya mesaj veriliyor çünkü Donetsk ve Lugansk’ta 30 sınır kapısından 22’si ayrılıkçıların kontrolündeyken nasıl duvar örülecek?

Biz de merakla bekliyoruz. Konuyla ilgili Yunus Erdoğdu’nun Samanyolu Haber’e yaptığı bağlantı videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz…

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]