Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım turist sayısında rekor artış bekliyor

Bir zamanlar SSCB’nin turizm bölgesi Kırım’da bu sene turist sayısının bir önceki seneye göre yüzde 15 artması bekleniyor.

Bu sene 6 milyon turist beklediklerini söyleyen Kırım Özerk Cumhuriyeti (KÖC) Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kırım Turizm Bakanı Georgiy Psarev, bu konuda hazırlıklarını tamamladıklarını aktardı.

Georgiy Psarev; “Bu sene, önceden olduğu gibi, sonbahar sezonunda da aktif bir şekilde turist kabul etmek istiyoruz.” dedi.

Kırım bütçesinin gelirlerinin yarısını turizmden karşılamayı hedeflediklerini belirten Psarev; “Şu anda Kırım hükümeti olarak turistleri çekmek için elimizden geleni yapıyoruz . Sovyetler zamanında turizm beldesi olan Kırım 1986-87 yıllarda 8 milyona kadar turist ağırlıyordu. Hükümetin hedefi de o eski rekoru geri yakalamak.” diye konuştu.

Psarev, turizm sezonunun başlaması ile birlikte Kırım’a 205 bin turist geldiğini ve kış ile ilkbahar sezonlarında ise bölgeyi 925 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Kırım’a gelenlerin yüzde 73 yerli turist, yüzde 20’si Rusya’dan, yüzde 2,5’u Belarus, yüzde 1,5’u ise Baltık Cumhuriyetleri’nden.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]