Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gaziantep’in turizm potansiyeli büyüledi, Ukraynalılar staja geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna’nın Kharkiv şehri arasında deneyim paylaşımı projeleri hayata geçmeye başladı. ‘Kardeş Şehir İlişkileri’ kapsamında, Ukrayna’nın Kharkiv Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü öğrencileri, tarih ve turizmdeki başarısı ile ünlenen Gaziantep’teki 5 yıldızlı otellerde staj yapmak ve kenti tanımak üzere şehre geldi.

Program kapsamında Gaziantep’e gelen heyet, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i ziyaret etti. Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güzelbey, “İki şehir arasında imzaladığımız protokol kapsamında kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda birçok ortak projeye imza atmayı hedefliyoruz. Nisan ayında Kharkiv’e yaptığımız ziyaret esnasında Kharkiv’de açılan Turizm Fuarı’na da katıldık. Fuarda açtığımız Gaziantep standı büyük ilgi gördü. Yaptığımız sunumlar, tanıtım broşürlerimiz ve kitapçıklar ziyaretçileri çok etkiledi. Kentin turizm alanında yaptığı atak ve sahip olduğu potansiyel Ukraynalı dostlarımızı fazlasıyla etkiledi.” dedi. Kharkiv Belediyesi yetkililerinin de turizm alanındaki deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirten Güzelbey, “Kharkiv Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü’nden öğrencilerini staj yapmaları ve deneyim kazanmaları için Gaziantep’e gönderdiler. Öğrencilerimiz şehrimizdeki 5 yıldızlı otellerde 15 gün boyunca staj yapacaklar. Bu süreçte hem kentimizi tanıma fırsatı bulacaklar hem de uygulama yapma fırsatı bulacaklar. Bu birlikte gerçekleştireceğimiz projelerin bir başlangıcı, önümüzdeki süreçte iki ülke arasında gerçekleştireceğimiz ortak etkinliklerin takvimini oluşturacağız.” diye konuştu.

Kharkiv Belediye Başkanı Gennadiy Kernes’in iyi dileklerini getirdiklerini ifade eden Dış İlişkiler Yetkilisi Alina Yaldina da Güzelbey’e başta misafirperverliği, işbirlikleri ve böyle bir fırsat sunduğu için teşekkürlerini sundu. Öte yandan, Kültür Yolu, Gaziantep Kalesi, Kahramanlık Panoraması Müzesi, Bakırcılar Çarşısı başta olmak üzere tarihi mekanları gezen Ukraynalı öğrenciler, Gaziantep’ten çok etkilendiklerini, bu kentten öğrenecekleri çok şey olduğunu belirtti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]