Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

16. Turgut Atakol Turnuvası için geri sayım başladı

Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan Turgut Atakol Turnuvası 21-25 Haziran tarihleri arasında İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İlk kez 1994 yılında düzenlenen ve günümüze dek toplam 15 kez organize edilen Turgut Atakol Turnuvası’nın 16.’sı bu yıl 6 takımın katılımı ile 21 – 25 Haziran 2011 tarihleri arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl düzenlenecek olan turnuvada Ümit Erkek Milli Takımımızın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Fransa, Letonya, Rusya ve Ukrayna Ümit Milli Takımları mücadele edecek. 5 gün sürecek olan turnuvada ilk dört günün maçları 14.30, 16.45 ve 19.00’da başlarken, son gün maçları ise 12.00, 14.15 ve 16.30 saatlerinde başlayacak.

Basketbol hakem kurallarına getirdiği yenilikler ve Türk basketboluna verdiği hizmetlerden dolayı Turgut Atakol’un anısına düzenlenen turnuvaya ilk kez 1994 yılında Türkiye, Hırvatistan, Fransa ve Yunanistan’ın katılımı ile gerçekleştirilirken, ilk turnuvayı Hırvatistan şampiyon olarak tamamlamış ve millilerimiz de turnuvayı ikinci sırada noktalamıştı.

Bu tarihten sonra her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Turgut Atakol Turnuvası’nda bugüne dek millilerimiz ikisi gençler ve 7’si de ümitler kategorisinde olmak üzere toplam 9 kez şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Bu yıl İstanbul’da düzenlenecek olan turnuva, 2 kez Ankara’da, 7 kez İstanbul’da, ikişer kez Bursa ve Kuşadası’nda ve birer kez de Bandırma ve Sakarya’da gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl 2010 FIBA Dünya Şampiyonası öncesinde, yeni yapılan Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvayı final maçında Hırvatistan’ı 86-79 mağlup eden Ümit Erkek Milli Takımımız şampiyon olarak noktalamıştı.

Düzenlenmeye başlandığı tarihten itibaren, ümitler seviyesinde dünyanın sayılı turnuvalarından biri olan ve günümüzün birçok yıldızının ümit kategorisinde boy gösterdiği turnuva, Avrupa Şampiyonası öncesinde ümitler kategorisindeki en önemli hazırlık turnuvalarından biri olarak kabul ediliyor.

Hidayet Türkoğlu, Dimitris Diamantidis, Oded Katash, Bostjan Nachbar, Sarunas Jasikevicius ve Andrei Kirilenko gibi günümüzün ilk akla gelen bazı yıldız oyuncuları da önceki senelerde düzenlenen Turgut Atakol Turnuvaları’nda yer almış ve kariyerleri hakkında ilk sinyalleri vermişlerdi.

Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan Turgut Atakol Turnuvası’nın TV yayınları ile ilgili detaylı bilgi ise önümüzdeki günlerde belirlenecek ve kamuoyuna açıklanacak.

Turgut Atakol Turnuvası’nın maç programı şu şekilde;
21 Haziran Salı
14.30 Fransa – Rusya
16.45 Çek Cumhuriyeti – Ukrayna
19.00 TÜRKİYE – Letonya

22 Haziran Çarşamba
14.30 Ukrayna – Fransa
16.45 Letonya – Çek Cumhuriyeti
19.00 Rusya – TÜRKİYE

23 Haziran Perşembe
14.30 Fransa – Letonya
16.45 Rusya – Ukrayna
19.00 TÜRKİYE – Çek Cumhuriyeti

24 Haziran Cuma
14.30 Letonya – Rusya
16.45 Çek Cumhuriyeti – Fransa
19.00 Ukrayna – TÜRKİYE

25 Haziran Cumartesi
12.00 Rusya – Çek Cumhuriyeti
14.15 Letonya – Ukrayna
16.30 TÜRKİYE – Fransa

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]