Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Siyaset

“Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın, her başarısız iktidarın ardında bir Bahçeli vardır.”

Akşener: "Bu şahsiyet (Devlet Bahçeli) girdiği her ortaklığı kurutuyor!"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osman Öcalan’a yönelik, “Kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum” sözlerine tepki gösterdi, “Bilmiyordur, bilmiyordur. Kandırıkçılar tarafından senelerdir kandırılıyor. Ama TRT’ye güveniyorum diyor. Bir de bu rezilliğe imza atanlara, bir de bu işe sahip çıkıyor. Sayın Erdoğan, TRT ekranlarına çıkarılan o adam karakollarımıza saldırmış, 74 vatan evladımızı şehit etmiş bir alçaktır. Hadi bizi, milletimizi saf sanıyorsun, atıp tutuyorsun da mahşerde şehitlerimize ne diyeceksin? Devlet yönetiyorsun devlet, bu nasıl ciddiyetsizliktir. Milletin vergileriyle saltanat süren TRT öyle ya da böyle TC.’nin kanalıdır. Orayı terör örgütünün borazanı haline getirmekten hicap duyun” ifadesini kullandı.

Akşener’in gurup toplantısından satırbaşları:

“Dünya birkaç gündür G-20 zirvesini konuşuyor. Türk milletine bambaşka bir hikâye anlatılıyor. ‘Trump bizi seviyor, yaptırım olmayacak’ manşetlerine inanmayın. Türkiye’ye tezgâh hazırlayanlara karşı elbette devletimizin yanındayız ancak düne kadar düşman olan Trump’ı cici çocuk ilan eden medyaya bakmayın. Trump’ın Erdoğan’la yaptığı görüşme esir alındığımızı ortaya koydu”

“Anlaşılıyor ki S-400’ler alınsa bile bir depoda küflenmeye terk edilecek. Vatandaşın parasıyla gıcır gıcır patriotlar alınmaya devam edilecek. Bir silah satma yarışının aktörü oldu çıktı Sayın Erdoğan. Libya’da olanlar iktidarın yaşananlardan ders çıkarmadığının bir başka kanıtı. İktidar Suriye’deki hatalarını daha küçük ölçekte Libya’da tekrar ediyor. 6 vatandaşımız Libya’da çatışan grupların eline rehin edildi”

“Erdoğan’ı kimler nasıl ikna etti anlamakta zorlanıyorum. Erdoğan’ın yakın çevresi ve ortağı tarafından oyuna getirildiğini düşünüyorum. Birileri size tek adam rejimine ikna etti, nefsinize iyi geldi peki sonuç ne oldu? Şimdi her yanlış kararın bizzat siyasi sorumluluğu değil misiniz? Herkes kenara çekiliyor, siz ortada dört dönüyorsunuz. İktidar nimetleriyle onlar gününü gün ederken siz yalnız kalıyorsunuz. Ak Parti ile Saray’ın arasına fersah fersah mesafe girdi. Bunların faturası hep size kesiliyor. Kendiniz ettiniz, kendiniz buldunuz”

“Millet ortak akıl, rasyonel yönetim istiyor. Siz her şeyi biliyor gibi davranıyorsunuz, millet israf olmasın istiyorsunuz. Siz 300 araba ile gezip Saray’ın masraflarını büyütüyorsunuz, varınızı yoğunuzu o 5 müteahhitin önüne seriyorsunuz. Yapmayın, Türkiye’de daha fazla eziyet etmeyin. Sizi bu makama getiren milletinize karşı duyarlı davranın”

“Sandıkta başaramadıklarını vesayetle yapmaya başlıyorlar. Belediye başkanlarının yetkilerini alıyorlar. Millet ehil olanı seçmedi demek bildiğiniz cunta kafasıdır. Milletin iradesini beğenmeyen bir yönetim olamaz. Sayın Erdoğan’a bir kez daha hatırlatıyorum; siz kendinizi millete anlatamadığınız için değil, milleti anlamadığınız için yenildiniz. Siz yandaş medyanız ile millete sesinizi duyurdunuz ama milletin feryadını duymadınız. Milletle aranıza 300 araba, 1100 odalı Saray oldukça milletten uzaklaşırsınız. Saray’la saadet olmaz. Saray öyle bir paralel evrendir ki sandıktaki mesajı bile anlayamazsınız. Türk milletinin kararına saygı duyun, vesayet girişimlerine son verin”

“Yol yaptın diye köprü yaptın diye teşekkür bekleyemez, böyle küçük düşünemezsin. El âlem Mars’a gidecek bizimki köprüyle övünüyor. O ballı ihaleleri alan müteahhitler teşekkür etsin sana. Milletin cebinden alıp onların cebini doldurdunuz yıllarca. Milyonlarca genç işsizimiz var. Onlar için ne yaptın? Milletin işi yok, araba alacak, bir arabanın deposunu dolduracak parası yok. Onlar için ne yaptın? Suriyeliler evlerine gider, teşekkür ederim. Emeklilikte saraya takılanların sorununu çözersin, milletin kanını emen hırsızlardan hesap sorarsın o zaman teşekkür ederim. Ben selam verene bile teşekkürü borç bilirim, senden neden esirgeyeyim. 3-5 müteahhidin cebini doldurdun diye teşekkür bekliyorsan daha çok beklersin. Dün yaptığınız yollar, ki bu görevinizdir, bugün karın doyurmuyor Sayın Erdoğan.”

“HER BAŞARISIZ İKTİDARIN ARKASINDA BİR BAHÇELİ VARDIR”

“Bu arada dedikodu seansının geçtiği grup toplantısında içişleri bakanlığı yaptın yolları neden sen yapmadın dedin. Abdullah Öcalan’ın kardeşi katil Osman Öcalan’ın katil olduğunu bilmeyen başbakan cumhurbaşkanı, elbette İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadele olduğunu bilmez. Sana tavsiyem her türlü evrak elinin altında. Bu 8 ayda hangi emirleri imzalamışım hangi terör mücadelesine ilişkin en kritik kararları almışım? Öğren öğren. O İçişleri Bakanlığı’nı meşgul eden iftiracı zat da öğrensin ve görevinin asayişi sağlamak olduğunu öğrenin. Böyle bir ciddiyetsiz insan grubu görülmemiştir. Hâlâ teşekkür bekliyorsun, hiç kusura bakma. Bizden Sayın Bahçeli gibi olmamızı sakın bekleme. Hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır denir ya her başarısız iktidarın ardında bir Bahçeli vardır. Her ekonomik krizin arkasında bir Bahçeli vardır. Girdiği her ortaklık bir daha iflah olmuyor. Çok şükür biz ucuz atlattık. İyi ki bizi attı.”

“Ben de Sayın Bahçeli’ye bir teşekkür edeyim. Hakkı teslim ederim, terörist başının mektubuna sahip çıkarak, iftira atarak, nefret kusarak İyi Parti’yi kurmamızın ne kadar doğru olduğunu, davamızın ne kadar haklı olduğunu cümle aleme kanıtladın. O yüzden Sayın Bahçeli size de teşekkürler.”

“Baktı ki teşkilatları çözülüyor; hatalar, günahlar bir bir ortaya dökülüyor; baktı ki herkese bir cesaret gelmiş, aziz milleti ‘Bunların miladı doldu, helal olsun Meral Hanıma’ diyor, kendisini aldı bir telaş. Ön almak lazım, gözdağı vermek lazım. Eh bunu deye deneye yorgunluktan ölecekler hâlâ anlamadılar. İnanmış bir insanın yüreğinde korku olur mu? Ecel ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. Canınızın istediğini ardınıza koyarsanız siz bilirsiniz. Şimdi, bakın bir şey diyeceğim, Sayın Erdoğan’ın yanında muhtemelen okumuş yazmış birkaç kişi vardır. Kendilerine tavsiyem kelebek etkisi ve kaos teorisinin bir özetini çıkarsınlar, okumasını sağlasınlar. Kelebek etkisi İyi Parti’dir. Kelebek etkisi 7 Haziran 2015’tir. Kelebek etkisi namuslara şereflere atılan iftiralardır. Bundan sonra atacağınız adımlara umarım yol gösterir.”

“Kaçacak deliği olanlar hadi gene iyisiniz ama cumhurbaşkanlığı makamında oturuyorsun, Meclis’ini delik görüyorsun, milletvekillerini de fare görüyorsun, ayıptır. Manisa’da ben çantamı hazırladım çıktım ve dedim ki bu çanta Sayın Erdoğan Menderes’in, Demirel’in elindeydi. Bu çanta Ecevit’in, Alparslan Türkeş’in elindeydi,. Bu çanta Pınar Hisar’a giderken senin elindeydi. Ahan da şimdi benim elime verdin, sağ olasın, teşekkür ederim.”

“Ayrılığa, gayrılığa izin vermeyeceğiz. kamplaşmaya, kutuplaşmaya izin vermeyeceğiz. Mutlu umut dolu bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Artık biz varız, ektik ektik yetişecek. Çoğu gitti azı kaldı. Bütün yollar bitişecek. Alparslan Türkeş demiş ki, “Aziz milletim, zulme boyun eğmeyen asil bir başkaldırışın eseridir.” Ben Türk milletini sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, rüşvet hileyle çiğnenen hukuk düzenlerine, tefeciliğe, kara borsaya yer veren bir iktisadi yapıya çağırmıyorum. Türlük yoksullukla savaşa, adaletle yarışa, birliğe, kardeşliğe kısacağı hak ve hakikat yoluna çağırıyorum.’ Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye eskisi gibi olmayacak.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]