Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Türkiye demir çelik üretiminde Ukrayna’yı geride bırakacak’

Çelik İhracatçılar Birliği Başkanı Namık Kemal Ekinci, önümüzdeki yıllarda devreye girecek yeni yatırımlarla Brezilya ve Ukrayna’yı da geride bırakarak dünya üretiminde 8. sırada olmayı hedeflediklerini söyledi.

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Beldesi’nde Çelik İhracatçılar Birliği tarafından yaptırılacak olan Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çelik İhracatçılar Birliği Başkanı Namık Kemal Ekinci ise temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, Çelik ihracatçılar Birliği olarak temel hedeflerinin, ülke ihracatını artırma yoluyla ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti. Ekinci, “2010 yılında 12,3 milyar dolar ile Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 15’ini gerçekleştiren çelik sektörü 2011’de ihracatımızı 16 milyar dolara yükselteceğini öngörmektedir. Türkiye’nin 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolar toplam ihracat içindeki payı olan toplam ihracatın 55 milyar dolara talip olmuştur. Bu rakamı daha da yukarı çıkarmayı hedeflemiştir. Bu hedef doğrultusunda sektörümüz büyük bir yatırıma geçerek, üretimini 2010 yılında 25,3 milyon tondan 29,1 milyon tona çıkarmış ve bu sayede dünya çelik üreticileri arasında 10’nucu Avrupa’da ise Almanya’dan sonra ikinci sırayı muhafaza etmiştir.” dedi.

Ekinci, 2011 yılında ise 33,5 milyon tonluk üretim gerçekleştirme beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti. Önümüzdeki yıllarda devreye girecek yeni yatırımlarla Brezilya ve Ukrayna’yı da geride bırakarak dünya üretiminde 8. sırada olmayı hedeflediklerini belirten Ekinci, “Yeni yatırımlar çerçevesinde Sektörün ara eleman ihtiyacının önemli öçüde artacak ve rekabet gücümüzün arttırılması için yeni kalifiye eleman olacağı düşüncesi ile genç istihdamı destekleme düşüncesi ile meslek sahibi yapılması hedeflenmesi amacıyla bu tür meslek liselerinin olması ve çelik sektörüne eleman yetiştirilmesi için böylesi okulların yapılması lazım.” diye konuştu.

Sarıseki Beldesinde temeli atılan Çelik İhracatçılar Birliği Endüstri Meslek Lisesi 10 milyon TL bütçe ile yapılacağı, 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli olduğu belirtildi. 24 dönüm arazi üzerine yapılan okulda futbol ve çeşitli spor tesislerinin de yapılacağı açıklandı.

Hatay – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]