Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO FOTO] Odesa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da; Odesa Türk Öğrenci Derneği (ODTOD), Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosluğu ve Odesa Meçnikov Üniversitesi Türk Dili Merkezi (TDM) 19 Mayıs coşkuyla kutladı.

ODTOD ve TDM ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe yaklaşık 600 kişi katıldı. Ukrayna basının da ilgi gösterdiği Programa katılanlar arasında; Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Odesa Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ahmet Özkan, Odesa Başkonsolosluğu Necdet Eser, THY Odesa Bölge Müdürü Hasan Kılıç, İnternektüel Forum Müdürü Larisa Kozlovskaya, Odesa Türk İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Yurtseven, Odesa’da bulunan Üniversitelerin dekanları, Ukraynalı öğretim görevlileri, iki ülke işadamları, öğrenciler ve Odesa çocuk esirgeme kurumundan bir heyet vardı.

ODTOD Başkanı Hüseyin Doğan yaptığı açıklamada; “19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı herkese kutlu olsun. Gurbette olduğumuz Ukrayna’da bir denlide olsa bayramımızı kutlamaya çalıştık. Katılımın yüksek olması ve katılımcıların mutlu ayrılması beni es çok sevindiren şeylerden bir tanesi. Aramızdan bulunan ve bizlere destek veren bütün işadamlarımıza başta TC Odesa Başkonsolosluğu olmak üzere teşekkürü bir borç bilirim. Gurbette birbirimize destek ve birlik oldukça daha da güzel olayların ortaya çıktığını görüyoruz. Umarım bu tür güzel organizasyonların devamı her zaman gelir. Odesa’da bulunan Türklerle Ukraynalılar arasında bir kültür köprüsü oluşturmak istiyoruz. Bunu her fırsatta en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şenliğe, Ukraynalı, Azeri ve Türkmen gençler de katıldı. ODTOD Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve Odesa’da okuyan öğrencilerimize de bizlere program boyunca yardım ettikleri için sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

Program esasında konuşma yapan Odesa Başkonsolosu Yardımcısı Ahmet Özkan; “19 Mayıs’ı organize olarak düzenleyen Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi Türk Dili Merkezine ve Odesa Türk Öğrenci Derneğine çok teşekkür ederim. Umuyorum ki güzel bir program izleyeceğiz. Bütün gençlerimizin bayramını kutlarım” diye konuştu.

Ukrayna halk oyunlarıyla başlayan şenlik, Ukraynalı ve Türk Öğrencilerin şarkı ve danslarıyla devam etti. Türkmen öğrenciler Rusça tiyatro oyunu oynayıp, Azeri öğrencilerinde milli danslarını oynamaları izleyenleri mest etti.

Şenliğe; Pedagoji Üniversitesi öğrencileri Türkülerle, denizcilik akademisinde okuyan öğrencilerden RAP şarkılarıyla, Ukraynalı öğrencilerden çeşitli Türkçe ve Rusça şiirler ve şarkılarla, Roman havası, Şemmame ve kolbastı danslarıyla renk kattı.

Üniversite salonunun her tarafında Türk bayraklarının olması ve salonun çok güzel bir şekilde süslenmesi katılımcılardan ve Ukraynalı misafirin beğenisini topladı.

THY ÇEKİLİŞLE HEDİYE DAĞITTI
Şenlikte THY sponsorluğunda davetliler arasında çekilişle hediye dağıtıldı. Şenlik başlarken dağıtılan numaralar şenlik ortasında düzenlenen çekilişte sahiplerine çeşitli hediyeler kazandırdı.

Çekilişle; 5 kişiye THY sponsorlu hediye paketi, 3 kişiye İXİR Restorandan hediye çeki ve 1 kişiye de THY’den Odesa- İstanbul – Odesa, gidiş dönüş uçak bileti hediye edildi.  

Şenlik sonunda Odesa da bulunan Türk restoranlarından gönderilen çeşitli yemekler ve baklavalar konuklara ikram edildi.

19 MAYIS’TA ODESALI YETİMLERE HEDİYE
19 Mayıs etkinliğine katılan Odesa Çocuk Esirgeme Kurumu’na, Odesa Türk Öğrenci Derneği hazırladığı hediye paketlerini takdim edildi.

Açıklamada bulunan Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü; “Odesa’da Ukraynalı vatandaşlardan dahi bu denli saygı ve hoş görü görmedik, Hüseyin Doğan’ın davetiyle buraya katılmış bulunuyoruz. İlk kez böyle bir konsere davet edilmenin mutluluğu var çocuklarımızda. Çocuklarımız Türkiye’yi ve Türkleri sizlerin sayesinde çok iyi tanıyor. Tekrardan her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonrası açıklama yapan Odesa Türk İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Yurtseven ise; “Odesa Türk Öğrenci Derneğini kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz, Gençler bizlerin yarınları onlara her zaman destek olmak ve onlarla beraber olmak gerekir. Bugünkü organizasyon fevkalade güzeldi daha nice organizasyonları gençlerimizden bekliyoruz” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]