Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD’de bir ilk, Hillary Clinton başkan adayı

Eski First Lady, New York Senatörü ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Demokrat Parti’nin ilk kadın başkan adayı oldu.

Hillary Clinton, Demokrat Parti’nin Philadelphia’daki kurultayında, Güney Dakota eyaleti delegelerinden aldığı 15 oyla, adaylık için gereken 2383 oya ulaştı.

Sonucun netleşmesinin ardından kurultaydaki Demokrat delegeler, Hillary Clinton lehine sloganlar attı.

Clinton, Demokrat ya da Cumhuriyetçi olup, ABD’de başkanlığa aday gösterilen ilk kadın.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Demokrat Parti’nin bütünlüğü için sembolik bir jest yapan, Clinton’ın başkan adaylığı için yarıştığı Vermont Senatörü Bernie Sanders de, rakibinin yeterli oya ulaşmasının ardından oylamanın durdurulmasını ve Hillary Clinton’ın başkan adaylığının ilan edilmesini istedi.

Kurultay Başkanı Marcia Fudge da, Clinton’ın başkan adaylığını ilan etti.

Hillary Clinton, zor bir mücadelenin ardından Bernie Sanders’i geride bırakmıştı.

Sanders kurultayda yaptığı konuşmada bazı destekçilerinin tepkisine karşın Hillary Clinton’ın ülkesinin yeni başkanı olması gerektiğini söylemişti.

UKRAYNAHABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]