Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Polonya ile Ukrayna sınırı yaya geçişler için açıldı

16 Mayıs geceden itibaren, Polonya-Ukrayna sınırında “Şegini” kontrol noktası yeninde çalışmaya başladı.

Ukrayna Devlet Sınır Servisi (DPSU)’dan yapılan açıklamada, Ukrayna ile Polonya arasındaki “Şegini” kontrol noktasından sadece yürüyerek yaya geçişler için izin verilmeye başladığı bildirildi.

DPSU’dan yapılan açıklamada: “16 Mayıs sabah 08.00 itibariyle sınırdan 400’den fazla kişinin geçmesine izin verildi. Ukrayna’ya gelen tüm vatandaşlar sınır muhafızları tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Ateşi olan herhangi bir kişiyi kaydedilemedi. Ukrayna’ya gelenler iki hafta karantinada kalacak.” denildi.

Ukrayna’ya girişte yabancılar ve vatansız kişiler üzerinde kısıtlamalar devam ediyor. Sadece oturum olan yabancılar ve diplomatlar gibi özel statüsü olan yabancıların girişlerine izin veriliyor.

Ukraynalıların, Ukrayna topraklarını çıkışlarında ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Bununla birlikte, Polonya’nın da özellikle iki haftalık bir karantina geçiş süresince ek tedbirler alıyor.

KARANTİNA 17 MART’TA BAŞLADI
17 Mart tarihinden itibaren başkent Kıyiv ile diğer yerleşim birimlerine ulaşım, vatandaşların toplu katılımıyla gerçekleşecek kültürel, spor, sosyal, dini ve diğer etkinlikler, toplu gıda üretimi ve yemek yenilen mekanların çalışmaları kısıtlandı.

Ticarethanelere kısıtlamalar gelirken, marketler, eczaneler, benzin istasyonları, bankalar ve ATM’ler çalışıyor.

Öte yandan spor kompleksleri ve salonlarının çalışması geçici olarak askıya alındı, SPA salonları, güzellik sauna, masaj salonları, kuaförler, dövme salonları yanı sıra eğlence tesisleri, diskolar, gece kulüpleri, bilgisayar kulüpleri, internet kafeler de kapatıldı.

Fast food işletmeleri, restoranlar, kafeler, barlar sadece internet üzerinden yemek siparişini kabul edebilecekler ve adrese teslim edecekler.

Ukrayna’da salgını önleme tedbirleri arasında, 12 Mart’ta eğitime ara verilmiş, eğitim kurumlarında karantina uygulanması kapsamında kamuya açık etkinliklerin yasaklanmıştı.

Tehlikeli bir hastalığa neden olan bir koronavirüs (CoVID-19) ilk olarak 2019’un sonlarında, Çin’de Wuhan şehrinde görüldü. Yaklaşık 3 ay içerisinde, tehlikeli virüs Ukrayna dahil olmak üzere 130’dan fazla ülkede yayıldı.

11 Mart’ta, Dünya Sağlık Örgütü hastalığın yayıldığını ve bir salgın olduğunu resmen kabul etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]