Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yunanlar: ‘Erdoğan’ın Firavunca planı korkutuyor’

Atina’da yayımlanan yüksek tirajlı Ethnos gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Karadeniz ile Marmara Denizi arasında kanal açılmasıyla ilgili projesinin, “Türkiye’yi, Montrö Antlaşması’nın yükümlülüklerinden kurtararak, Orta Asya petrollerinin Akdeniz’e taşınmasında kontrolü tamamen kendine ait alternatif yeni bir yol açacağını” yazdı.

Ethnos, “Üç Denizin Kanalı-Erdoğan’ın Firavunca Planı Korkutuyor” başlıklı haber yorumunda, “tankerlerin kanaldan geçişlerinin uluslararası denizcilik alanındaki dengeleri değiştireceğini ve Ege’yi büyük miktarda petrolün geçtiği sıkışık bir yol konumuna getireceğini” belirterek, “Bu durumun, Yunanistan’ın ekonomik ve çevresel açıdan doğrudan felaketine yol açacağını” öne sürdü.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

“Türk yöneticiler, bu kadar uzun vadeli ve stratejik bir planda, özellikle Montrö Anlaşması’nın, gemilerin Boğaz’dan geçişleriyle ilgili Türkiye’ye getirdiği belirli yükümlülükler de göz önüne alındığında, tankerlerin ve diğer büyük ticari gemilerin geçişlerinden kaynaklanan trafik sıkışıklığının Boğaz’da yarattığı güvenlikle ilgili tehlikeleri göz ardı edemezdi. Türkiye Başbakanı, yeni kanal ile artık Karadeniz’in, Rusya’nın ve Orta Asya petrollerinin Ege’ye taşınmasında kontrolü tamamen Türkiye’ye ait olacak alternatif bir yol bulunması nedeniyle ülkesini Montrö Anlaşması’nın yükümlülüklerinden kurtarıyor. Bu kanal aynı zamanda, Burgaz-Dedeağaç gibi bölgesel boru hatlarının inşası konusunda da itilaf yaratarak, üçüncü ülkelerin topraklarını kullanmadan (Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’nın olduğu gibi) Orta Asya’dan enerji ürünlerinin taşınmasındaki stratejik önemi yükseltiyor. Yunanistan, jeostratejik değişikliklerin yanı sıra ülkemize çevre konusunda da kalıcı bir tehdit oluşturacak bu plan karşısında tabii ki kayıtsız kalamaz.”
ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]