Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna dansta birinciliği Endonezya’ya kaptırdı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında ‘Golden Sun Dans Yarışması’ yapıldı. 11 ülkenin katıldığı yarışmada Ukrayna ekibi geçen yılın da birincisi olan Endonezya’yı geçemeyerek ikinci oldu.

Muğla’nın Salıpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen yarışmaya 11 ülkeden 13 grup katıldı. Azerbaycan, Endonezya, Hindistan, İngiltere, Kazakistan, Litvanya, Makedonya, Moldova, Rusya ve Ukrayna’dan gelenler ile Türk çocuklar performanslarını sergiledi.

Likya Oorld Group tarafından organize edilen yarışmaya Fethiyelilerin ilgisi büyük oldu. Yöresel kıyafetleri ile sahneye çıkan çocuklar, ülkelerine has danslarıyla juri üyelerinin oyunu almaya çalıştı. Yarışmanın en renkli dans gösterilerini Hindistan ve Endonezya ülkeleri sergiledi. Hintli çocuklar başlarında alev topları ile izleyicileri büyüledi. En fazla alkışı alan Endonezyalı dansçılar oldu.

Renkli gösterilerin yer aldığı yarışmalar sonunda geçen yılın birincisi Endonezya yeniden birinci oldu. Canlı müzik eşliğinde sahneye çıkan Endonezyalı çocuklar, kendilerine has kıyafetleri ile izleyenleri büyüleyen bir performans sergiledi.

Uluslararası Golden Sun Dans yarışmasında Ukrayna ikinci, Gürcistan ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere plaketlerini Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin verdi.
Fatih Yılmaz Muğla Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]