Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna elektik ihracatını nükleer enerji ile katlayarak arttırdı

Bundan 25 yıl önce yaşanan Çernobil faciasına rağmen nükleer enerjiden vazgeçmeyen Ukrayna işletmedeki nükleer santralleri sayesinde elektrik ihracatını katlayarak arttırıyor.

Ukrayna Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Mart 2011 yılında elektrik enerji ihracatı 490 milyon kilovata ulaştığını ve 2010 yılın aynı dönemine göre yaklaşık 274 milyon kilovat artış kaydedildiği bildirildi. Böylelikle Ukrayna yılın ilk çeyreğinde elektrik ihracatını yüzde 126,6 arttırmış oldu.

Enerji Bakanlığı verilere göre 2011 yılın ilk çeyreğinde Macaristan’a yaklaşık 302 milyon kilovat enerji ihracat edildi bu da geçen senenin aynı dönemine göre 75,2 milyon kilovat artış kaydetti. Slovakya’ya da enerji ihracatı 299 milyon kilovata ulaştığı, bu rakamın ise geçen seneye göre 63 milyon kilovat daha fazla olduğunu belirtildi.

Ukrayna sahip olduğu nükleer reaktör sayısı bakımından dünyada 10. sırada bulunuyor. Ukrayna’da faaliyette; Zaporojskaya, Rovenskaya, Hmelnitskaya ve Yujnoukrainskaya olmak üzere 4 nükleer elektrik santrali bulunuyor.

Söz konusu 4 santralde toplam 15 tane reaktör çalışır vaziyette. Çernobil faciasından sonra bölgedeki 3 reaktör durdurulmuştu. Zaporojye’de bulunan nükleer santralin Avrupa’nın en büyük santrali olduğu öne sürülüyor. 2009 yılında nükleer santrallerdeki üretilen elektrik ülkede üretilen toplam elektrik enerjisinin yüzde 48’ini oluşturuyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]