Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Ahmet Hakan da “terörden” yargılanmalı!

Ahmet Hakan’a göre devletin denetiminde olan bir bankaya para yatırmak ‘terör’ suçu! Yapılan yargılamalarda görüyoruz. Erdoğan’ın ‘Batırın!’ talimatından sonra, Bank Asya’ya para yatıran herkes hesabında 10 liralık bir artış dahi olsa teröre yardım etmekle suçlanıyor. Aynı mantıkla bankadan sponsorluk adı altında hem de yüklü miktarda para almak da terör suçunu oluşturmaz mı?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun, hukuksuz KHK’ların facia olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’a damadı Ekrem Yeter üzerinden yüklendi. Coşkun, eski Öğretim Üyesi Yeter’in, ‘Bank Asya’ya destek olun’ çağrısı üzerine bankaya para yatırdığını yazdı. Ahmet Hakan’a göre Bank Asya’ya para yatırmak’ terör suçunun delili!

Bunu diyen Ahmet Hakan kendisinin geçmişte Bankasya ile ilişkisini unutmuş olmalı. Ahmet Hakan Coşkun’un, yönetmen kardeşinin 2009 yılında vizyona giren ‘Uzak İhtimal’ filmi için Bank Asya’dan 200 bin lira sponsorluk ücreti aldığını biliyor muydunuz? Bu mantığa göre, Anayasa’nın ‘eşitlik’ ilkesi gereği hem o parayı almak için onlarca kişiyi araya koyan Ahmet Hakan’ın hem de yönetmen kardeşinin ‘terör’le suçlanması gerekmiyor mu? Tıpkı Rasim Ozan Kütahyalı ve eşi Nagehan Alçı’nın Bank Asya’dan aldığı ‘yalı kredisi’ gibi. Bankadan para almak serbest ama para yatırmak suç!..

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, geçtiğimiz hafta ‘KHK’lılarla ilgili yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı. Eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün YouTube kanalına konuşan Arınç, “KHK bir faciadır. Çevremde o kadar çok bu faciayı yaşayan var ki. Ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan özür diliyorum.” ifadelerini kullandı. Babasından dolayı oğlunun, oğlundan dolayı babasının suçlanamayacağını belirten Arınç, mevcut durumun sürmesi halinde gelecek nesillerle birlikte 5 milyon kişinin etkilenebileceği uyarısında bulundu.

AHMET HAKAN; KRALDAN ÇOK KRALCI!

Bülent Arınç’ın açıklamaları özellikle medyada ‘tetikçi’ bazı isimleri rahatsız etti. Bunlardan biri de Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun… Çok rahatsız olmuştu Coşkun. “Damadınız haksızlığa uğramış bir KHK’lı falan değildi Bülent Bey” diyerek başladığı yazısında Hakan, “Sizin damat, FETÖ’nün ‘Bank Asya’ya destek olun’ çağrısı üzerine bankaya para yatırmıştır.” diyor.

Ahmet Hakan’a göre devletin iki bakanlığının sürekli denetiminde olan ve yasal çerçevede faaliyet gösteren bir bankaya para yatırmak ‘terör’ suçu! Bunu aklınızın bir köşesinde tutun…Bugün azılı bir Cemaat düşmanı olan ve bulduğu her fırsatta birilerini hedef göstermekten çekinmeyen Ahmet Hakan Coşkun’un, kardeşinin yönetmenliğini yaptığı 2009’da vizyona giren ‘Uzak İhtimal’ filminin sponsorluğu için cemaatin önde gelen isimlerini defalarca aradığını biliyor muydunuz? Bu ısrarlı aramaları sonunda istediğini aldı. Ahmet Hakan’ın kardeşinin yönetmenliğini yaptığı Uzak İhtimal filmine 200 bin TL sponsorluk bedeli ödedi Bank Asya!..

Bu yüzden filmin başında Kültür Bakanlığı’ndan sonra Bank Asya’ya teşekkür ediyor. Filmin sonunda ise ilk teşekkür ettiği isim bugün ‘terörist’ ilan ettiği Zaman Gazetesi Eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı. Üçüncü sıradaki isim de ilginç. Erdoğan’ın sınıf arkadaşı, Türkiye’nin önemli entelektüellerinden biri Cemal Uşak. Cemaat’e yönelik operasyonlarda AKP rejimi ve onun kalemşörlerinin hedef gösterdiği isimlerden biriydi. Vatanından çok uzaklarda yakalandığı kanser hastalığı sonucu vefat etti.

MADEM EŞİTLİK İLKESİ VAR, AHMET HAKAN DA ‘TERÖR’DEN YARGILANMALI!

Ahmet Hakan’a göre devletin denetiminde olan bir bankaya para yatırmak ‘terör’ suçu! Yapılan yargılamalarda görüyoruz. Erdoğan’ın ‘Batırın!’ talimatından sonra, Bank Asya’ya para yatıran herkes hesabında 10 liralık bir artış dahi olsa teröre yardım etmekle suçlanıyor. Aynı mantıkla bankadan sponsorluk adı altında hem de yüklü miktarda para almak da terör suçunu oluşturmaz mı?

Türkiye’de hukuk kaldıysa bu gerekçeyle yargılanan on binlerce masum beraat etmeli. Yok hukuk kalmadı ve saçma sapan gerekçelerle on binlerce insan “terör” suçunda hapse atılabiliyorsa, Ahmet Hakan da yönetmen kardeşi de Nagehan Alçı ile eşi Rasim Ozan Kütahyalı da bu ‘imkândan’ mahrum kalmamalı ve ‘Bank Asya’ya para yatıranlar koğuşunun’ yanına açılacak ‘Bank Asya’dan nemalananlar koğuşuna’ konulmalı.

ÖZEL HABER | İLKER DOĞAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]