Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk feribotu, bugün Bingazi’den yaralıları alarak Türkiye’ye dönecek

Libya’ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere yola çıktıktan sonra Misrata’dan aralarında Türklerin de bulunduğu yaralıları alan Türk feribotu Ankara, bugün Bingazi’ye geliyor. Yoğun bombardımandan dolayı ancak 5 gün bekledikten sonra limana yanaşarak buradan 250 yaralı ve 100 refakatçi alan geminin akşam saatlerinde Bingazi’de olması bekleniyor. Feribot, Bingazi’den de 60 yaralı ve 21 refakatçi ile 40’ı yabancı uyruklu 70 kişiyi alacak.

Ankara adlı feribot, 26 Mart’ta Çeşme Limanı’ndan yola çıkmıştı. Hafta içinde Salı günü yaklaşan feribot, burada çatışma olduğu için güvenlik gerekçesiyle NATO gemilerince açığa çekilerek, kıyıdan 25 mil uzakta bekletilmişti.

Akşam 17.00’de Bingazi’de olması beklenen feribota 60 yaralı ve 21 refakatçi ile 30’u Türk, Yunanistan, Ukrayna, İngiltere, Özbekistan, Almanya ve Finlandiya uyruklu 40 kişinin nakledileceği belirtildi. Yaralı, refakatçi ve yolcuların nakliyesi, Türkiye’nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu başkanlığında yürütülüyor.

Feribotta Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığında heyette 15 sağlık görevlisinin yanı sıra 3 ambulans, 10’u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisi bulunuyor.

Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]