Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Avrasya gençliği Odesa’da problemlerini tartıştı

Avrasya’nın gençleri Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da, sosyal problemlerin çözümünde kendilerine düşen rolü konuştu.

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) ile Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi, 1-2 Nisan günlerinde, “Sosyal Problemlerin Çözümünde Hoşgörü ve Diyalog Adına Gençlere Düşen Rol” adlı bir sempozyum düzenledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın Odesa Dinlenme Merkezi Arkadiya’da gerçekleşen sempozyumda, Avrasya coğrafyasında özellikle gençler arasında karşılaşılan; kültürel, siyasal, etnik, dini problemlerin karşılıklı sevgi, saygı, tolerans ve hoşgörü çerçevesinde çözülmesinin yolları ele alındı.

Gençler, toplumdaki farklılıkların ayırıcı veya kutuplaşma unsurları olmadığını, zenginlik olarak kabul edilmesi konusunda uzlaştı.

Sempozyuma; Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Ukrayna’nın seçkin üniversitelerinden; akademisyen, öğrenci dernek liderleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2009 yılında Antalya’da, 2010 yılın da Astana’da yapılan gençlik konferanslarının devamı niteliğindeki Odesa buluşması Rusça ve Türkçe dillerinde yapıldı.

Gençleri konferansın sonuna kadar dikkatlice takip ettiğini belirten DA Platformu Eş Başkanı Harun Tokak, gençlerin sosyal meselelere yaklaşımlarını ve ortaya koydukları çözümleri platform olarak önemsediklerini söyledi. Harun Tokak her ülkede gençlik komitelerinin oluşturulmasının, üniversitelerde gençlik kulüplerinin kurularak ortak bir dil geliştirilmesinin önemine değindi.

Ukrayna Devlet Başkanı danışmanı ve Ukrayna Devlet Yönetim Akademisi Profesörlerinden Sergey Teleşun ise gençlerin özgürce konuşmalarını ve ortaya koydukları fikirlerin arkasında durarak sunabilmeleri gerektiğini söyledi.

Gençlerin sorunlarına ilişkin konuşan Fatih Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Gülsüm Özcan diyalogun genel tanımıyla birlikte, insanın önce kendisiyle diyalog yapması gerektiğini dile getirdi.

Sempozyuma katılan, Kazakistan El Farabi Üniversitesinden Bahıtcan Buharbayeva, diyalogda Kazakistan tecrübelerini anlattı.

Kiev Şevçenko Devlet Üniversitesinden Yaroslav Teleşun ise sivil toplumun sosyal meselelerin çözümündeki rolü üzerinde durdu.

Kiev Grişenko Üniversitesi’nden Oksana Burak ise sosyal problemlerin çözümünde eğitimin rolü, okullarda diyalog derslerinin okutulması üzerinde durdu.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]