Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Tayland’a 200 tank satacak

Dünyada silah ihracatçıları liginde ilk sıralarda olan Ukrayna, Tayland’a 200 tank satacak. Tayland’daki Bangkok Post gazetesi, ordularına Ukrayna’dan 200 Oplot model tank alınacağını yazdı.

Habere göre, Ukrayna’dan gelecek olan tanklar 1962 yılından bu tarafa Tayland ordusunun kullandığı ABD tanklarının yerini alacak. Tayland yönetiminin tank alımı sürecinde; Güney Kore, Rus, Alman ve ABD yapımı tanklarla ilgilendiği belirtildi. Alman ve ABD yapımı tankların maliyetlerinin yüksek olması gerekçesiyle Taylandlı yetkililer, Güney Kore ve Ukrayna tanklarına yöneldi. Askerlerin, Güney Kore’nin K1 model tanklarından yana tavır aldığı, hükümetin ise Ukrayna’dan alma kararı verdiği öğrenildi.

Yerel basına konuşan Ukraynalı uzmanlar, 200 Oplot model tankın, Tayland’a 230 milyon dolara satılacağını, bunun da “çok düşük fiyat” olduğunu savunuyor. Haberde, Oplot tanklarının zayıf yanının, hareket halindeyken mühimmat dolduramaması gösterildi.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]