Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Odesa’daki Türkler çiğ köfte partisinde buluştu

Odesa Türk Öğrenci Derneği 30 Mart çarşamba akşamı üyelerinin, işadamlarının ve Konsolosluğun katılımda bulunduğu çiğ köfte günü düzenledi.

Odesa’da İxir Restaurant’ın, ustaları tarafından hazırlanan çiğ köfteye ilgi büyüktü.

Türk vatandaşların yanı sıra programa Ukraynalı misafirlerde katılımda bulundu ve çiğ köfte Ukraynalılardan tam not aldı.

İxir Restaurant sahibi Şükrü Alemdar katılımdan gayet memnun olduğunu ve öğrencilerimiz istesin onlar için her gün çiğ köfte partisi vereceğini katılan misafirlere iletti.

Aytaç Suları Ukrayna Distribütörü Ahmet Öktem ise; “Odesa Türk Öğrenci Derneğine her zaman sponsor olmaktan gurur duyduk başarılarının devamını diliyorum” dedi.  

Odessa Milli Meçnikov Üniversitesi Türk Dili Öğretmenleri Sinan Çifçi ve Çağlayan Yılmaz da konuklar arasındaydı.

Türkiye Cumhuriyeti Odesa Başkonsolosluğu Muavin konsolosu Ahmet Özkan;

“Bu güzel organizasyonu  ve burada toplanmamızı sağlayan başka Odesa Türk Öğrenci Derneğine ve ardından İxir Restaurant sahibi, Şükrü Alemdar beye teşekkür ederim. Böyle bir organizasyonun Odesa’da bir ilk bu tür güzel organizasyonların devamını diliyorum ” şeklinde konuştu.

Konuklar arasında T.C. Ticari Ataşesi Necdet Eser de bulunuyordu.

Çiğ köfteler yenirken Nedim Pınar konuklara türkü ve şarkılarıyla unutulmaz dakikalar yaşattı. Gece sonunda Kazım Nuriyev’in sahibi olduğu Nur Baklavalardan gelen leziz baklavalar konuklara ikram edildi.

Odesa Türk işadamları Derneği Başkanı Mehmet Yurtseven ise, “Çiğ köfte hem şahane hem de bahane burada öğrenci, işadamı ve konsolosluğu bir araya getiren gençleri kutluyorum. Sizler ilk adımı attınız biz büyükler ise sizleri her zaman destekliyoruz.” diye konuştu.

Odesa Türk Öğrenci Derneği Başkanı Hüseyin Doğan program sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Bugün burada birlik ve beraberliğimizi bir daha kanıtladık, İxir Restaurant sahibi ve çalışanlarını bize böyle bir imkânı sağladıkları için sonsuz teşekkür ederiz. Katılımda bulunan değerli üyelerimizin ve sayın büyüklerimizin programdan memnun olarak ayrıldıklarını görmek beni daha fazla memnun ediyor. Bu tür organizasyonların devamını getireceğiz”

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]