Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Viko, Ukrayna satışlarını yüzde 30 artıracak

Anahtar üreticisi Viko, 2011 itibari ile Ukrayna’da satışlarını yüzde 30 artırmayı hedefliyor.

Viko yönetimi, 2010’u değerlendirdiği bayi toplantısında 2011 hedeflerini açıkladı. Kiev’de yapılan toplantıda söz alan Genel Müdür Nusret Kayhan Apaydın, firma olarak Ukrayna’da satışlarını yüzde 30 artırmayı öngördüklerini bildirdi.

Apaydın, “Ukrayna 46 milyonluk nüfusu, Türkiye‘ye yakın yüzölçümü, zengin tarım alanları ve eğitimli insan kapasitesi ile bölgede Rusya Federasyonu’ndan sonra en önemli ülke konumunda. Dolayısıyla bizim için önemli bir yer. Piyasayı daha yakından kontrol etmek, müşterilerimize daha iyi hizmet vermek adına 2010’da Ukrayna temsilciliğimiz Kiev’de faaliyete başladı. Bu sene içerisinde GFK tarafından Ukrayna’da yapılan piyasa araştırmaları Viko markasının müşterilerce ilk hatırlanan ve en sevilen markalar arasında ilk sırada yer aldığına işaret ediyor. Böyle büyük piyasalarda onlarca uluslararası ve yerel marka arasında bu skorları elde etmek önemli bir başarıdır. Bu sebeple, senenin ilk 6 ayında Ukrayna’da 4 bölgede Bölge Satış Temsilcileri, Zincir Mağaza Yöneticisi ve Yerel Marketing Sorumlusu gibi kadroları oluşturup müşterilerimize noksansız ve daha hızlı hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, Ukrayna’da ilk 5 sene içinde piyasa payımızı iki katına çıkarmak. Yüksek kalite ve uygun fiyat politikasıyla Ukrayna’daki tüketicilerin çok büyük güvenini elde eden Viko, bu ülkede çok büyük işlere imza atacağına inanıyoruz.” dedi.

Firmanın ihracata verdiği önemi vurgulayan Apaydın sözlerine şöyle devam etti;

”İhracat gelecek planlarımız için stratejik önem taşıyor. Bugün itibarı ile 66 ülkede 100’den fazla müşteri ile Viko Markalı ürünler kullanıcılar ve tüketicilerle buluşuyor. İhracat yaptığımız tüm ülkelerde ürünlerimizin piyasaya sunulabilmesi için gerekli uluslararası ve yerel belgeler alınmış bulunmaktadır. Ayrıca bu ülkelerde VİKO markalarının ve tasarımlarının patent ile tescil hakları da alınmaktadır.”

Apaydın, “Ülke dışı operasyonlarımız merkezde Dış Ticaret Direktörlüğümüz tarafından yönlendirilirken, halen 3 ülkede kurmuş olduğumuz yerel organizasyonlarımız vasıtası ile satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri faaliyetlerini yerinden yönetim ilkesine uygun olarak yapmaktayız. Avrupa Birliği ülkeleri için Almanya’da kurmuş olduğumuz Viko Almanya şirketimiz, Ukrayna Kiev’de ve Rusya Moskova’da açmış olduğumuz temsilcilik ofislerimiz bu amaca hizmet etmektedirler.” ifadelerini kulladı.

Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]