Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaVideo

[VİDEO] BBC muhabirleri Kamerun’da iki kadın ve iki çocuğu infaz eden askerleri tespit etti

Bir grup Kamerunlu askerin, iki kadın ve iki çocuğu silah zoruyla infaza götürdükleri anı kamerayla kaydedildiği görüntüler vicdan sahiplerini infiale uğratmıştı.

Sosyal medyada yayınlanan o videoların izini süren BBC’nin araştırmacı gazetecileri, Aliaume Leroy, ve Ben Strick tarafından çözüldü.

Muhabirlerin araştırma ve iz sürme serüveni yapımcı Daniel Adamson ve grafiker Tom Flannery’un hazırladığı video ile detaylarıyla anlatıldı.

İşte Kamerunlu askerler, infaza götürdükleri kadın ve çocukları kuşuna dizmesi ve hadisenin ortaya çıkartılması.

KAMERUN HÜKÜMETİ “YALAN” DEMİŞTİ

Kamerun hükümetinin ilk başta ‘sahte’ olarak nitelendirdikleri video, BBC Afrika’nın araştırmaları sayesinde olayın gerçek olduğu kanıtlandı.

Bir grup Kamerunlu asker tarafından iki kadın ve iki küçük çocuğu silah zoruyla infaza götürüldüğü anlar kamerayla kaydedildi. Zorla infaza götürülen anne ve iki küçük çocuk, Kamerunlu askerler tarafından kurşuna dizildi.

GERÇEĞİ KANITLANDI

Kamerun hükümeti, internette yayılan bir videoda Boko Haram terör örgütü mensubu oldukları gerekçesiyle sivilleri infaz eden silahlı kişilerin, Kamerun askerleri olduğu iddiasını birkaç defa yalanladı.

Görüntülerin internette yayılmasından birkaç gün sonra bazı uluslararası medya kuruluşları ve Uluslararası Af Örgütü, görüntülerin gerçek olduğunu ve konuya ilişkin 4 askerin yakalandığını iddia etti.

“ASKERLERİN YAKALANDIĞI DOĞRU DEĞİL”

Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı İssa Tchiroma Bakary, basına yaptığı açıklamada, videoların gerçeği yansıtmadığını ve üzerinde oynama yapıldığını söyledi.

“Bahsedilen video ile ilgili 4 askerin tutuklandığı iddiası doğru değil.” diyen Bakary, iddiaların fanteziden ibaret olduğunu söyleyerek, suçlamaları bir kez daha reddetti.

“ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ ACELECİ DAVRANDI”

Bakary, “Uluslararası Af Örgütü, Kamerun ordusunu suçlamakta aceleci davrandı ve kullandığı argümanlar hafif kaldı.” dedi.

Görüntülerdeki kişilerin ordu mensubu olmadığını ve videonun Kamerun ordusunu karalamak için servis edildiğini belirten Bakary, videonun internette dolaşan başka versiyonlarında diğer bir Afrika ülkesinin aynı iddiayla suçlandığını anımsattı.

Muhabirler ispatlayınca Kamerun kabul etmek zorunda kaldı.

UkraynaHaber.com

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]