Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Gülen Hocaefendi’den Türkiye, Azerbaycan ve Somali halkına taziye

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Somali Mogadişu’da okul minibüsüne yapılan terör saldırısı münasebetiyle tel’in ve taziye mesajı yayınladı.

Hocaefendi mesajı şöyle:

“Somali’nin Mogadişu şehrinde bir okul minibüsüne yapılan, 5 güzel dostun ahirete yürümesine ve okul çağındaki çocukların da aralarında bulunduğu bazı insanların yaralanmasına sebebiyet veren terör saldırısı yakın zamanda yaşanan elim hadiselerle zaten yaralı gönüllerimizi bir kere daha dağladı.

Somali halkına eğitim hizmeti vermek maksadıyla orada bulunan muhacir öğretmenlerin, Somalili meslektaşlarının ve öğrencilerin terörist gruplar tarafından hedef olarak seçilmesi ziyadesiyle esef vericidir. Bu saldırıyı, onu yapanları ve bu vesileyle terörün her türlüsünü lanetliyorum.

Kalbleri bir melek kalbi gibi saf ve duru, dilleri de iç derinliklerinin sadık birer tercümanı olduğuna inandığım öğretmen kardeşlerim Hıdır Çalka ve Kemale İsmailov ile beraber Somalili İsa Hacı, Amr Omar Salim, Mohamed Ahmed Arale Beyefendilere (editörün ilavesi: Adriana Fadıma hanımefendi de hayatını kaybettiği bilgisi ulaştı.) Cenâb-ı Erhamurrahimîn’den rahmet diliyorum. Onları ötede vuslat gölgesiyle serinletmesini, özel konuklarına gösterdiği iltifatı göstermesini ve bütün bu lütuflarını hoşnutluğuyla taçlandırmasını niyaz ediyorum.

Kardeşlerimizin anne-babaları, eşleri, çocukları ve yakınları başta olmak üzere bütün sevenlerine sabır ve metanet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Ayrıca, bu elim hadisede vatandaşlarını kaybeden Türkiye, Azerbaycan ve Somali halkına taziyelerimi gönderiyorum.

M. Fethullah Gülen

UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]