Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da beş kadından biri açlık sınırının altında yaşıyor

Ukrayna’daki yaşlı ve emekli kadınların maddi durumunun erkeklere nazaran daha kötü olduğu ortaya çıktı. Evin geçim derdini erkeklerden ziyade kadınların üstlendiği ülkede, kadınların yüzde 23’ünün kendi iş yerini açtığı bildirildi.

Ülkede diğer acı bir gerçek ise Batı ülkelerinin aksine kültürlü, eğitimli ve tecrübeli kadınların fakir olması. Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından 2 bin 32 kişinin görüşü alınarak hazırlanan anket sonucunda kadınların yüzde 19’u ana gıda maddelerini dahi alacak para bulmakta güçlük çektiği ortaya çıktı. Bu oran erkeklerde ise yaklaşık kadınların yarısı kadar çıktı.

Erkek ve kadınların yaklaşık yüzde 45’i ise karınlarını doyurabildiğini fakat kıyafet almakta zorlandıklarını ifade etti. Vatandaşın yaklaşık yüzde otuzu ise yiyecek ve giyecek sıkıntısı yaşamadığını fakat elektronik eşya almakta güçlük çektiklerini belirtti. Ülkede kadınların yüzde 4’ü erkeklerin yüzde 8’i ise yiyecek, içecek ve elektronik eşya almakta sıkıntı yaşamıyor.

Toplumda gönlünce istediğini alabilecek refah seviyesine sahip olanların oranı ise kadınlarda yüzde 0,1 erkeklerde ise yüzde 0,2 oranında.

Araştırmayı yapan enstitü yetkileri, Ukrayna’da her üç aileden birisi açlık sınırının altında yaşadığını ve bu sayının üçte ikisini bayanların oluşturduğunu açıkladı.

Asgari ücretin 100 dolar olduğu ülkede, Ukraynalı kadınlar için rahat geçinmek için ideal gelirin bin 500 dolar seviyesinde olması gerekiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]