Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ordusunda 50 binin üzerinde kadın bulunuyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı, silahlı kuvvetlerde 50 binin üzerinde kadın asker ve çalışan bulunduğunu açıkladı.

Ukrayna ordusunda bulunan kadın sayısının; Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Küba, Hollanda, Ermenistan, Tunus gibi 110 ülkenin ordusunun toplam asker sayısından fazla olması dikkat çekti.

Silâh altındaki kadın asker sayısı 17 bin iken kalan kadın askerlerin büyük bir kısmı sözleşmeli asker olarak ordu birimlerinde görev yapıyor.

Ordudaki kadınların yüzde 8’i subay, yüzde 89’u sözleşmeli asker iken hâlihazırda ülkedeki askeri akademilerde 356 kız öğrenci eğitim görüyor.

Ukrayna’da günlük hava sahası nöbeti tutan 2 binin üzerindeki askerden yaklaşık 300’ünün ise kadın olduğu belirtildi. Bu kadın askerler, yazıcı, telsizleri dinliyor ve hava durumunu rapor ediyor.

Ordudaki sağlık kontrolörü olan ve 5 yıldır Zenit Roket Birliği’nde görevli, Kıdemli Çavuş Viktoriya Savçin’in yaptığı açıklamada, görevinin askerlerin sağlığı ve hijyenini gözetlemek olduğunu söyledi.

Kadın asker Viktoriya Savçin; “Rutin tıp görevimin dışında, günlük erkek askerlerin yaptığı bütün aktivitelere ben de katılıyorum. Sabah antrenmanları, koşu, yürüyüş, silah kurma ve temizleme, silahla atış talimleri, paraşütle atlama gibi bütün ordu faaliyetlerine katılıyorum. 2006 yılından bu tarafa 22 kere paraşütle atladım.” dedi.

Muhabereci olan ve “Sea Breeze” tatbikatına da katılan Olena Solovyova; “Benim annem de babam da orduda. Biz Kırım’da yaşıyoruz. Ben aslında iktisatçıyım ama gönüllü olarak orduda görev almayı tercih ettim. Tatbikatlara katılmak, silah talimi yapmak çok hoşuma gidiyor” diye konuştu.

Başkent Kiev’de görev yapan Doktor Anna Golovihina ise görüşlerini; “İlk olarak şunu belirtmeliyim ki orduda doktor olmak yüce bir görevdir. Ben iyi bir doktor olarak general rütbesine kadar çıkmak istiyorum” şeklinde anlattı.

Geçtiğimiz 19 yıl boyunca Birleşmiş Milletler bünyesindeki barış gücü birliklerinde 28 Ukraynalı kadın asker görev almıştı.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]