Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Zelenskıy’den, Erdoğan’a teşekkür mesajı

Libya’da 5 yıldır tutuklu tutulan gemiciler serbest bırakıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Reisicumhur Recep T. Erdoğan’a, Twitter üzerinden teşekkür etti.

Zelenskıy Twitter mesajında, “Kaptan Hayyam tankerinin mürettebatı denizcilerimizi Libya’da 5 yıl gözaltında tutulduktan sonra evlerinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz! Ukrayna asla unutmaz ve insanını zorda bırakmaz. Vatandaşlarımızın tahliyesine yardım ettiği için @RTErdogan’a (Türkiye Reisicumhuru Recep T. Erdoğan) özel teşekkürler.” dedi.

13 Şubat 2016’da Libya karasularında gözaltına alınan tanker Kaptan Hayyam’ın dört Ukrayna vatandaşı mürettebatı; Yevhen Morar, Volodımır Tostohan, Oleh Voynerovskıy ve Pavlo Çayka 8 Ocak sabahı eve döndü.

Aralık 2017’de, Libya mahkemesi Ukraynalıları ve diğer mürettebatı beş yıl hapse mahkum etmişti.

Denizciler, Kıyiv Borıspil Uluslararası Havalimanı’nda Ukrayna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Roman Maşovets, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasıl Bodnar, İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko ve denizcilerin yakınları tarafından karşılandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Roman Maşovets “Bugün dört vatandaşımız daha eve döndü. Devlet bu konularda çok profesyonelce çalışıyor. Bölümler arası işbirliği ve etkileşim, bu tür sonuçlara ulaşmamıza yardımcı oluyor. Çocukların bir an önce normal hayata dönmelerini diliyorum.” dedi.

Maşovets, 2020 Aralık ayı başlarında Irak’tan iki vatandaşın Ukrayna’ya döndüğünü ve Yeni Yıl arifesinde Suriye’deki bir kamptan iki kadın ve yedi çocuğun tahliye edildiğini hatırlattı.

ZELENSKIY: HER BİR VATANDAŞIMIZI İÇİN SAVAŞACAĞIZ

Maşovets, Volodımır Zelenskıy’nin göreve geldiğinden bu tarafa devletin her bir vatandaşı için savaşacağı ilkesini neticesinde Ukraynalıların eve döndüğümü belirtti.

Tahliye haberinin Noel akşamı geldiğini ifade eden denizciler, Ukrayna Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve evlerine dönmeleri için yardım eden herkese teşekkür etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]