Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hıristiyanların 40 günlük orucu başladı

Hıristiyanların en uzun süreli oruçları olan ’40 günlük oruç’ bugün başladı. Paskalya bayramına hazırlık amacıyla tutulan oruç, 24 Nisan’da kutlanan bayram ile sona erecek. Hıristiyanlar, oruçluluk döneminde sadece belli hayvansal gıdaları yemiyorlar. Ukraynalı Ortodokslar da diğer mezheplerde olduğu gibi riyazetleri süresince; et, süt, peynir, yumurta gibi hayvani gıda yemiyor ve alkol içmiyor.

Hıristiyanlar; kötü alışkanlıkları bırakma, eğlenceli ortamlardan uzak durma, geçmiş günahları hatırlayıp onlar için af dileme duygusuyla 40 gün hayvani gıdalardan uzak duruyor. Hz. İsa’nın çölde kaldığı sürede 40 gün boyunca tuttuğu söylenen bu oruç, Ortodoks mezhebinin tuttuğu 4 uzun oruçtan biri. Ortodokslar 40 günlük büyük orucun bitiminde, Paskalya Yortusu’nun kutluyor.

Ağır hastalar, hamile ve bebek emziren kadınlar, askerler, ağır şartlar altında çalışan insanlar, yolculukta bulunanlar ise oruç tutup tutmamakta serbesttirler.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Bu haberi siz de paylaşın!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]