Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dikkat: Gurbetçiler, pasaportları yeni olsa bile oy kullanamayabilir!..

Yurt dışında yaşayan Türkler, 12 Haziran’da yapılacak Milletvekili Seçimleri için 10 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında gümrük kapılarında oy kullanabilecek. Ancak YSK’nın getirdiği oldukça sert kriterlerden bir tanesi var ki gözden kaçırılırsa Gurbetçiler diğer tüm şartları yerine getirse bilr oy kullanamayacak.

Bilindiği gibi YSK, süresi geçmiş Türk pasaportları ile oy kullanılamayacağını daha önceden duyurmuştu.

Peki yanında GEÇERLİ bir Türk pasaportu olan her vatandaşımız oy kullanabilecek mi?

Bu soruya Hayır diye cevap vermek gerekiyor.

YSK’nın ‘dikkat etmesi gereken hususlar’ listesinde satır arasında kalan ifadeye göre, oy kullanmak için gümrük kapılarına gelen vatandaşların mutlaka ama mutlaka TÜRK PASAPORTU ile giriş yapması gerekiyor.

Örneğin Almanya’dan çifte vatandaşlık hakkı kazanmış bir yurttaşımız, Türkiye’ye girişte Alman pasaportu ile giriş yaptıysa oy kullanamayacak. Yanında GEÇERLİ bir TÜRK PASAPORTU olsa bile.

 

İŞTE YSK TARAFINDAN AÇIKLANAN OY KULLANABİLME KRİTERLERİ

  • Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmaları, (Vatandaşlarımız; Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne Kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu’nun web sitesi (www.ysk.gov.tr) Yurt Dışı Seçmen Sorgulama bölümünü kullanarak kontrol edebilirler.
  • Türkiye Cumhuriyeti Pasaportlarını Sandık Kuruluna tevdi etmeleri, pasaportlarında ülkeye ‘GİRİŞ’ veya ülkeden ‘ÇIKIŞ’ yaptıklarını gösteren damgaların bulunması gerekmektedir.
  • Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra Sandık Kurulu Başkanı pasaportun ilgili yerine ‘OY KULLANMIŞTIR’ damgası vuracaktır.
  • Vatandaşlarımızın 24 saat oy kullanabilecekleri gümrük kapıları ise şunlardır: Gürbulak, Sarp, Kapıkule, Habur, İpsala, Hamzabeyli, Cilvegözü, Dereköy Karayolu Gümrük Kapıları; Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçe, Adnan Menderes, Erkilet, Dalaman, Bodrum-Milas-Güllük, Samsun, Trabzon Hava Limanı Gümrük kapıları; Kuşadası, Çeşme, Deniz Limanı Gümrük Kapıları. ( Taşucu Deniz Limanında is oy kullanma işlemi saat 10 00 ve 02 00 arasında yapılacaktır).
  • Kerim Gün – Zaman

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]