Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Euro 2012 biletleri satılmaya başladığı gün site çöktü

Sabah saatlerinden itibaren Euro 2012’nin maç biletleri euro2012.com sitesi üzerinden satılmaya başladı, fakat günün ilerleyen saatlerinde site çöktü.

31 Mart tarihine kadar alınan siparişler, nisan ayının ilk iki haftasında işleme konulacak. Nisan ayında yapılan çekişlerle bilet yerleri belli olacak. Bilindiği üzere 3 farklı fiyat kategorisinde biletler satılıyor. En ucuz bileti 30 euro ve final maçı bileti ise 600 euroya kadar çıkabilecek.

Biletler yerli ve yabancı taraftarlar için tek fiyattan satılacak. Biletlerin üzerindeki fiyatlar maçların oynanacağı ülkelerin milli para birimleri ve euro olmak üzere iki ayrı para biriminde yazılacak. Euro 2012’de ilk defa maçın oynanacağı ev sahibi şehirlere 2 bin koltuk ayrılacak. Bu kapsamda 30 bin Polonyalı ve 32 bin Ukraynalı futbolsever için yer ayrılacak. Final maçının Kiev’de oynanması nedeniyle Ukrayna’nın koltuk sayısı 2 bin kişi fazla olacak.

euro2012.com sitesinin İsviçre’deki site serverleri yoğunluk nedeniyle çökmesi üzerine yetkililer gerekli önlemleri aldı. Euro 2012’nin biletini ilk satın almak isteyen Güney Koreli bir internet kullanıcısı olmuştu.

Taraftarlar, her maç için ayrı bilet alabileceği gibi isterlerse tüm maçlar için kombine bilet de satın alabilecek. Bilet satışına ilişkin ayrıntılı bilgi ise euro2012.com sitesine üye olanlara duyurulacak.

31 maçtan oluşacak şampiyona için yaklaşık 1 milyon 400 bin bilet satılacak. Turnuvanın açılış maçı 8 Haziran 2012’de Varşova’da, final maçı ise 1 Temmuz’da Kiev’de yapılacak.

Euro 2012’ye Ukrayna’da; Donetsk, Kiev, Lviv ve Harkiv şehirleri ev sahipliği yapacak. Ukrayna ile Polonya birlikte Euro 2012 Avrupa futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

Öte yandan ortalama geliri yaklaşık 300 dolar olan Ukraynalılar ise şimdiden maç bileti almak için para biriktirmeye başladı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]