Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Odesa’daki Türk öğrenciler dans ve şarkı festivaline katıldı

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’daki Türk üniversite öğrencileri İKO adlı organizasyon grubunun düzenlediği uluslararası kültür dans ve şarkı festivaline katıldı.

Türkiye’yi, Odesa Türk Öğrenci Derneği’nin (ODTÖD) temsil ettiği, uluslararası dans ve şarkı festivalinde Mürsel Doğan ve Zafer Doğan çifti sahne aldı. ODTÖD Yönetim Kurulu ve üyelerinin katıldığı festivale ilgi büyük oldu. Toplamda 18 gösterinin yapıldığı konser sonrası ilk beşe giren ekibe ödülleri verildi. İlk beş ekip arasında yer alan Mürsel Doğan ve Zafer Doğan çiftinin sahne performansı jüri üyelerini çok beğendi. Festival sonunda Ödüllerini İKO başkanı Viktoriya Muyaki den alan Mürsel-Zafer Doğan çifti Türkiye’yi Temsil etmekten her zaman gurur duyduklarını belirtti.

Festivale jüri üyesi olarak da davet edilen, ODTÖD Başkanı Hüseyin Doğan yaptığı açıklamada, “Bu festivalde Ukrayna halkına Türkiye kültürünü tanıttık. Ukraynalıların Türkiye’ye bu denli ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Bu festivalde dereceye girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]